Els clubs afectats per l’abandó de la Fàbrica Giner ressembren el camp

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 28 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Aquest dissabte començaven les tasques de ressembrà del camp de futbol d’herba de la Fàbrica Giner de Morella. Aquesta mesura és urgent i necessària per poder tenir una gespa en condicions de cara a afrontar la propera temporada i poder entrenar durant els mesos d’estiu per a realitzar la pretemporada. A més, a partir del juny s’esperen altes temperatures que podrien ser molt dolentes per a la conservació de la gespa per lo que no es podia posposar aquesta ressembrà. En la primera sessió, els directius del Morella FC van ser els encarregats de realitzar els treballs necessaris tirant les llaors, afegint terra i aplanant-ho amb un corró especial.

Els membres del Renomar Els Ports tenien jornada completa amb els seus equips i ajudaran en estes actuacions el proper cap de setmana. Com es pot observar en les imatges, el terreny de joc de la Fàbrica presenta molt mal estat després d’acollir els partits del Morella i de diferents equips dels Ports al llarg dels darrers mesos. Un camp que no té manteniment des de finals de març quan la Fundació Blasco de Alagón va decidir que no afrontaria estes tasques. Els propis clubs realitzarien petites actuacions com el marcatge de les línies o la sega de la gespa. Fins i tot, Els Ports ha canviat partits que es tenien de jugar a la Fàbrica a altres camps de la comarca.

La conselleria d’Hisenda és la propietària del complex i té cedida la gestió a la Fundación Blasco de Alagón. Des del consistori es va aprovar en el passat ple ordinari una moció, recolzada des de l’equip de govern i el grup popular, exigint una “solució immediata”.

Les entitats esportives afectades s’han unit a les queixes de l’ajuntament i han reclamat conjuntament una solució a la conselleria responsable, així com a altres organismes perquè la situació és delicada. El termini proposat per les dues parts és tenir una resposta abans d’aquesta setmana, perquè no es pot demorar més l’assumpte, sinó podran arribar a prendre una postura de força per reivindicar el poder jugar en aquest camp.

El cost de mantenir un terreny de joc d’aquestes característiques és molt elevat i cap dels dos equips pot fer-se càrrec a llarg termini. El consistori s’ha ofert a col·laborar, però no pot fer res al no ser el titular del complex. La pilota està en la teulada de l’administració autonòmica, la qual porta mesos obviant les peticions de l’ajuntament.

Més informació: | | |