Els Ports viurà una marató ornitològica amb l’objectiu d’identificar les diferents aus de la comarca

comarquesnord.cat . Cinctorres . dilluns, 28 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

Per als propers dies 2 i 3 de juny Cinctorres organitzarà la Primera Marató Ornitològica de la comarca dels Ports. Es tracta d’una eixida pel terme amb l’objectiu d’identificar aus de diferents espècies.

Es faran equips (de 3 a 5 persones) formats per professionals en la matèria i també per totes aquelles persones que vulguen participar. L’equip que més aus aconseguisca identificar serà el guanyador de la marató. Totes les aus hauran de ser identificades per avistament o pel cant. Aquelles d’origen dubtós sols podran ser comptades si figuren en la Llista d’Aus d’Espanya en la categoria C.

Totes les aus comptades hauran d’estar vives i en estat lliure, fet pel qual no es podran visitar punts on s’estiguen realitzant sessión d’anellament. No es podran usar sistemes electrònics o reclams per a la detecció dels animals. Els focus nocturns estan prohibits, tan sols s’empraran amb l’única finalitat de desplaçar-se pel camp.

El concurs comprendrà dos trams horaris. De 6 de la vesprada a 12 de la nit del dia 2 de juny i de les sis del matí fins les 12 de migdia del 3 de juny. Per tant, la duració de la marató serà de 12 hores. Pel que fa a la puntuació, 3 hores després de la finalització del concurs els diferents equips presentaran els resultats en un arxiu on constaran les espècies, l’hora d’avistament i el terme municipal.

El guanyador serà l’equip que detecte més espècies i es farà amb un GPS com a premi. Tots aquells que estiguen interessats a realitzar la primera marató ornitològica dels Ports poden passar a informar-se per l’Ajuntament de Cinctorres.

Més informació: | |