Vilafranca celebra la coneguda com a Pasqua del Llosar

comarquesnord.cat . Vilafranca . dilluns, 28 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

Vilafranca celebra aquest dilluns la festa de Pasqua del Llosar. Es tracta de la primera visita que els veïns de la localitat realitzen a l’ermita de la seva patrona, situada a dos quilòmetres del municipi. A les 10.30h del matí la processó ha eixit cap a l’ermita. Han desfilat els veïns, acompanyant a les banderes, guions i la imatge de la Mare de Déu del Llosar. La processó estava presidida pels majorals de la festa, la corporació municipal amb el seu alcalde, Óscar Tena, al capdavant, i la Unió Musical de Vilafranca, dirigida per Pau Monfort. El rector del municipi, Mn. José Aparisi, ha encapçalat la els sacerdots que s’han reunit. En un dia com avui és costum que nombrosos sacerdots vinculats amb la localitat o que han passat per la parròquia de Vilafranca es donin cita a la celebració.

Quan la processó ha arribat a l’ermita s’ha celebrat una missa. Després de la celebració religiosa els majorals han convidat a tots els veïns a pastes i llet a la part superior dels Arcs del Pare Plàcid. Cal ressenyar que en el passat els veïns de Vilafranca aportaven la llet per convidar a tots els participants en la jornada festiva. En l’actualitat són els majorals els encarregats de la invitació.

Després de la invitació s’ha tornat a formar la processó per tornar al municipi passades les 13h. Vilafranca tornarà a visitar l’ermita de la Mare de Déu del Llosar el 8 de setembre amb motiu de la festivitat de la patrona.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca l’alcalde, Óscar Tena, ha destacat el compromís dels veïns de Vilafranca “per mantenir vives les tradicions de la localitat que suposen un símbol d’identitat col·lectiva”. De fet, el manteniment de les majoralies contribueix a donar un major esplendor a la festa. Els majorals s’encarreguen, durant tot l’any, del manteniment de l’ermita i de l’organització de tots els actes relacionats amb la festa.

Més informació: | |