El Matarranya obre inscripció per a les colònies ‘Riu a l’Estiu’

comarquesnord.cat . Matarranya . dilluns, 28 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

La Comarca del Matarranya vol afavorir la conciliació de la vida familiar amb la laboral en el període d’estiu i de vacances escolars. Per això, el Consell Comarcal ha posat en marxa el nou projecte d’activitats i colònies d’estiu ‘Riu a l’Estiu, 2012’, una iniciativa que tindrà lloc a tots els pobles de la comarca. D’aquesta manera, la Comarca ofereix als xiquets la possibilitat de passar uns dies realitzant activitats d’oci i temps lliure, altres de caràcter educatiu, culturals, etcètera.

En concret, es faran activitats i tallers de conscienciació amb el medi ambient, activitats que ajudin a conèixer l’entorn del Matarranya més pròxim (com ara visites, excursions, difusió dels poblats ibèrics), activitats lúdiques, manuals, esportives o aquàtiques. A més, ‘Riu a l’Estiu’ està dirigit a xiquets d’entre 3 i 12 anys. Només podran apuntar-se els que hagin nascut l’any 2008 o anteriors, és a dir, que hagin estat escolaritzats durant el curs 2011-2012.

Per poder participar en aquestes activitats, cada municipi haurà de tindre un mínim de 10 xiquets inscrits. Es podran agrupar poblacions en el cas que no existeixi el mínim exigit. La durada de les activitats serà de dos setmanes en cada poble durant el mes de juliol (primera o segona quinzena) entre les nou del matí i fins a les dos de la tarde. A més, per cada 10 o 12 inscrits hi haurà un monitor. La data límit d’inscripció serà el dia 8 de juny, i es pot fer a través del Departament d’Esports o Joventut de la Comarca.

Precisament, en el últim plenari de la Comarca del Matarranya es va aprovar una ajuda del Govern d’Aragó per tirar endavant aquesta iniciativa. Escoltem tot seguit a Francisco Esteve, president de la Comarca del Matarranya, fent-hi referència.

Més informació: |