Esquerra Unida s’oposa “a la fusió dels municipis menuts a Castelló”

comarquesnord.cat . València . dimecres, 30 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

La diputada d’EUPV, Marina Albiol, reclama la potenciació de les comarques i les mancomunitats a Castelló. “Unificar municipis no significaria a penes estalvi i si una disminució intolerable de la democràcia”.

La diputada assegura que les comarques de Castelló tenen una gran quantitat de pobles amb menys de 5000 habitants que podrien ser objecte del Pla Nacional de Reformes que el Govern de Rajoy va remetre a la Unió Europea, el qual inclou la previsió d’estalviar uns 10.500 milions d’euros mitjançant la reducció de bona part dels 8.116 ajuntaments d’Espanya. “Ens oposem a l’aplicació d’aquest pla, afectaria el 85% dels municipis de Castelló, i a la practica totalitat dels localitats l’Alt Millars, l’Alt Maestrat i Els Ports, no té cap sentit”.

Albiol arremet contra les intencions del govern de l’estat, “no es pot acabar amb els municipis menuts de Castelló i els seus ajuntaments, tradicionalment pèssimament finançats, com si foren els causants en exclusiva del dèficit públic, és absolutament injust”, i reclama, “per a nosaltres cal potenciar l’apropament de l’administració pública als ciutadans i ciutadanes, i en aquest paper els ajuntaments són una peça essencial, no un destorb”, assegura.

La parlamentària reclama que l’administració local, “és la mes la mes eficient, democràtica i propera al ciutadà i a la ciutadana. A mes a mes, eliminant desenes d’ajuntaments a Castelló no s’aconseguirà abaratir la gestió sinó entorpir els serveis dels municipis i això afectarà directament als ciutadans i ciutadanes de molts pobles, principalment de l’interior”.

Per a la diputada la veritable desfeta econòmica i el pou sense fons pel que se’n van milions d’euros sense cap profit és la Diputació de Castelló, “sospitosament, en aquesta administració obsoleta, cara i poc eficient no volen intervindre els senyors del Partit Popular, inclús es pot contemplar que les funcions dels ajuntaments passen a la diputació, un fet que consideraríem molt greu, i un autèntic atemptat a la democràcia”.

Albiol finalitza afirmant que Castelló, per la seua demografia dispersa en multitud de pobles menuts, “és el lloc ideal per reivindicar el paper de les comarques i les mancomunitats, que si suposarien un estalvi per a l’erari públic, sense haver d’allunyar als ciutadans i ciutadanes de l’administració com vol fer el PP”, i afegeix, “per desgràcia a les nostres terres es troben completament oblidades, quan no ofegades conscientment per la Diputació de Castelló i el Partit Popular”.

Més informació: |