La consellera d’Educació assegura que no es tancarà cap escola

comarquesnord.cat . Terol . dimecres, 30 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La consellera d’Educació del Govern d’Aragó, Dolores Serrat, va mantindre ahir una trobada informativa amb totes les AMPA de la província de Terol. Aquesta reunió s’emmarca dins de la ronda de contactes que Serrat està tenint amb les associacions de mares i pares de la comunitat autònoma per explicar-los com s’aplicaran realment en l’Aragó les mesures de racionalització de la despesa pública en educació.

En aquest context, Serrat va voler transmetre a les famílies un missatge de tranquil·litat perquè “l’educació pública no està en risc”. A la vegada, la consellera va demanar que es digui la veritat sobre les mesures que s’aplicaran, sense confondre-les amb les d’altres comunitats, i va afegir també que “per molt que s’intentin generar missatges d’alarma, aquests estan absolutament injustificats”.

. ‘Apostem per l’escola rural’

Dolores Serrat va assenyalar també que “un exemple de que no s’està dient la veritat és el que està passat al Institut d’Albarracín. El departament en cap moment ha manifestat la seua voluntat de tancar-lo”, i de fet, va afegir Serrat, “tampoc es tancaran cap dels centres agrupats de la serra d’Albarracín perquè apostem per l’escola rural”. Així però, dies enrere es va anunciar el tancament de l’escola de Crivillén, amb només tres xiquets.

Així mateix, Serrat va assenyalat que l’escolarització ha estat un altre clar exemple que les coses s’estan fent bé. “El procés d’escolarització ha anat millor que mai, el 99,2 per cent s’han escolaritzat en alguna de les opcions que les famílies havia escollit”. Encara així, i davant les reiterades mobilitzacions, la consellera d’Educació va concretar que “seran els fets els que ens donin la raó”.

A més, la responsable d’Educació va reiterar que la ràtio es mantindrà en 25 alumnes en Infantil i Primària i en 30 en Secundària, sense aplicar l’increment del 20 per cent que permet el Govern central, i que sí que es preveu en altres comunitats autònomes. A més, els professors seguiran treballant 37,5 hores a la setmana, encara que els de Secundària hauran de destinar d’aquestes 37,5 hores una més fent classe.

. Preocupació a Lledó

I és que les reformes educatives del govern popular han encès totes les alarmes, que també s’han vist reflexades en la realitat social del Matarranya. De fet, ajuntaments com los de Lledó estan fent tots els esforços possibles per aconseguir el nombre màxim d’alumnes per afrontar el pròxim curs escolar, ja que si no tenen un mínim de set xiquets a l’escola, les instal·lacions podrien perillar i tancar-se.

Més informació: | | |