Moliner advoca per passar de “la política de subvencions a la política d’incentius” per dinamitzar els territoris rurals

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 30 de maig de 2012 . 1 comentari
Etiquetes: ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha incidit aquest matí, en la clausura del Congrés Internacional ‘Cap a la Cohesió dels Territoris Rurals,’ que “és necessari passar de la política de subvencions a la política d’incentius. Les administracions hem de garantir que cada inversió segueixi el camí de la generació de riquesa per als nostres pobles. Solament així aconseguirem consolidar la població a l’interior de Castelló i, amb això, mantenir els nostres valors, tradicions, cultura i paisatge”.

Moliner ha fet especial referència en la seva intervenció a “aquelles persones que creuen en aquest territori, que confien en els nostres productes i estimen el nostre patrimoni, capaços de treure endavant somnis i anhels de prosperitat, lluitant davant les adversitats i defensant amb tenacitat cada idea generadora d’oportunitats”.

“De vegades perdem la perspectiva del valor real de les coses, i aquest congrés no fa sinó retornar part del coneixement que els territoris rurals ens han donat al llarg de la història a els qui treballen per i per a ells”, ha afegit el president provincial.

Finalment, Javier Moliner ha instat, a les més de 300 persones inscrites al congrés, a treballar amb les eines facilitades per les institucions des de la suma d’esforços, ja que “en un entorn municipalista som competidors, en un món globalitzat la summa ens fa competitius”.

D’altra banda, Moliner ha acompanyat al president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, en la visita de treball que ha realitzat a La Jana, on han pogut atendre les demandes de l’alcalde, Joaquín Lladser, i visitar la Cooperativa Agrícola Olivera de la localitat.

cal recordar que un dels principals sectors econòmics de la comarca del Baix Maestrat és la producció d’oli, amb un milió de tones a l’any. A més, el territori compta amb importants monuments naturals com són les oliveres mil·lenàries, amb més de 4.000 exemplars catalogats, que la Diputació de Castelló s’ha compromès a posar en valor i promocionar com a atractiu turístic.

Més informació: |

1 comentari

  1. PERE ADELL I CONESA enllaç al seu comentari

    Serà veritat……? Amb la gent del P.P., estic ple de dubtes, donat el seu historial……….