Una “nocilla” amb oli d’oliveres mil·lenàries

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 30 de maig de 2012 .
Etiquetes: ,

La Fundación Alicia, dedicada a temes d’investigació en la cuina, i presidida per Ferran Adrià, ha fet un estudi al voltant de la gastronomia que poden oferir el municipis que conformen la Mancomunitat de la Taula del Sénia. Un estudi que té l’objectiu de continuar potenciant l’ús de l’oli de les oliveres mil·lenàries i que s’ha desenvolupat en dos vessants.

Des de la Mancomunitat de la Taula del Sénia s’ha tractat de donar difusió a eixe estudi per tal que arribe al màxim nombre de gent. Per eixe motiu, s’ha informat tant als restaurants com als particulars de les noves propostes culinàries que planteja l’estudi.

Molts dels municipis de la Taula del Sénia formen part del projecte de cuina amb oli d’oliveres mil·lenàries. Morella participa a través de 7 restaurants on cadascun d’ells ofereix una recepta que combina les seues especialitats amb este apreciat oli.

Les possibilitats culinàries que dóna l’oli són infinites. Està present en la major part dels dels plats i pot ser emprat per a quasi tot. Una de les receptes que es poden fer amb l’oli d’oliveres mil·lenàries és d’allò més dolça: nocilla. Es necessita farina de garrofa, pasta d’avellana o d’ametla, llet en pols, sucre, oli d’oliveres mil·lenàries i un poquet de lecitina.

Una “Nocilla” casolana que ens dóna la possibilitat d’aprendre a fer la Mancomunitat de la Taula del Sénia amb un conjunt de receptes que podem trobar a la seua pàgina web.

Més informació: |