El màster de desenvolupament local de l’UJI coneix l’activitat econòmica de Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 31 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

Alumnes del Màster de Desenvolupament Local de la Universitat Jaume I han visitat Vilafranca per conèixer la realitat socioeconòmica del municipi. A la Vila els ha rebut l’alcalde de la localitat, Óscar Tena, acompanyat de l’Agent d’Ocupació i Desenvolupament Local, Per Reula.

15 alumnes dirigits pel professor Joan Serafí Bernat han visitat les instal·lacions de la indústria tèxtil del municipi i han conegut el funcionament de l’associació empresarial-comercial Vilafranca Espai de Comerç. Els responsables del Màster han escollit Vilafranca com a model de desenvolupament en el món rural. En la visita l’alcalde de Vilafranca ha explicat com la indústria ha estat i és el motor econòmic del municipi durant l’últim segle. De fet, Vilafranca continua apostant per aquest sector amb una nova zona industrial promoguda pel consistori.

Els alumnes han conegut com l’entorn de Vilafranca és summament agrest i, per tant, els recursos agrícoles són limitats. Des de Vilafranca Espai de Comerç els alumnes han conegut el fonament de l’entitat que promociona el comerç al municipi ja que, Vilafranca, és centre per a moltes localitats de les comarques dels Ports, el Maestrat o el Maestrat de Terol.

Més informació: | | | |