L’Ajuntament de Morella salda el seu deute amb els proveïdors

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 31 de maig de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ja ha saldat el deute que mantenia amb els proveïdors que s’han adherit al Pla d’Ajust. En total, s’han abonat 1,2 milions d’euros, que posen al dia al consistori en quant a les obligacions a complir. No obstant això, esta iniciativa suposarà unes despesses de més de 20.000 euros cada trimestre, pels interessos del préstec bancari. Per això, el regidor d’hisenda, Rhamsés Ripollés, critica que “els 80.000 euros en concepte d’interessos anuals que costarà este pla, seran un handicap per a executar més polítiques actives de creació d’ocupació”. És per este motiu pel qual considera que “el primer Pla d’Ajust el tindrien de realitzar les Comunitats Autònomes, perquè si la Generalitat haguera saldat el deute amb l’Ajuntament de Morella, no ens haguérem hagut d’adherir al pla i no s’haurien de pagar estos importants interessos, que suposa un equivalent a cinc llocs de treball”.

El també primer tinent d’alcalde no entén que “els ajuntaments, que són l’última administració de l’eslavó de la cadena d’administracions, hagen de suportar la mala gestió de la Genelitat Valenciana”. En este sentit, recordava que l’administració autonòmica deu 1,4 milions d’euros al consistori i que estos impagaments també estan suposant interessos a les arques municipals. Per a Ripollés, “en estos moments és fonamental una gestió eficient i responsable dels recursos i l’actitud de la Generalitat és d’una irresponsabilitat manifesta”. L’edil afegix que “s’està parlant molt d’un Pla de pagament a proveïdors de les Comunitats Autònomes, però el deute que manté amb tots els ajuntaments continúa augmentat, afectant negativament a les arques municipals i a les PYMEs i autònoms especialment”.

Finalment, Rhamsés Ripollés ha agraït “l’esforç” que ha realitzat el personal de l’ajuntament per a poder pagar a tots els proveïdors Morella.

Més informació: