La Diputació aposta per la implicació dels municipis en la posada en valor i l’aprofitament de la Tinença

comarquesnord.cat . La Pobla de Benifassà . dijous, 31 de maig de 2012 .
Etiquetes: , ,

El diputat de Medi ambient, Mario García, ha clausurat aquest dijous la VII Setmana de la Biodiversitat realitzada en el Parc Natural de la Tinença de Benifassà, amb el qual la institució col·labora des de l’Àrea de Medi ambient en l’organització. L’objectiu d’aquesta trobada és el de promoure intercanvi de coneixement per a la promoció de polítiques locals per a la conservació i ús sostenible de la biodiversitat i la conservació del patrimoni natural.

Mario García ha incidit que “la Diputació i la Generalitat Valenciana tenen una especial implicació en el paratge de la Tinença de Benifassà tan rica i tan important. Estem treballant de la mà dels tècnics per potenciar investigacions amb l’objectiu d’aportar major coneixement d’un territori relativament desconegut. Amb la finalitat de protegir-ho millor, però també de posar-ho en valor perquè pugui ser un motor econòmic per a la comarca. No ens oblidem que estem parlant d’una de les biodiversitats més riques de Castelló i de la Comunitat Valenciana“.

Aquestes jornades d’investigació estan coordinades per la Xarxa de Governs Locals +Biodiversitat, constituïda per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies en 2006 amb l’objectiu de convertir-se en un instrument de suport tècnic a les corporacions locals. Així, els ofereix eines per promoure l’increment de la biodiversitat mitjançant la preparació d’un concurs per als ens locals, que provoqui nous estímuls a favor de la protecció dels recursos naturals.

La protecció i conservació del medi ambient s’ha convertit en els últims anys en una creixent preocupació social i en un objectiu primordial de les polítiques de la Diputació Provincial, que a més pretén aprofitar el patrimoni natural com a eina per a la dinamització econòmica de la província.

Des de la institució es va voler fer un pas més en la seva aposta decidida per protegir la biodiversitat de la província amb la seva adhesió a la Xarxa de Governs Locals+Biodiversitat en 2010, per col·laborar activament amb els municipis de la província i treballar en aquesta senda. Sobre la base dels compromisos adquirits des de l’àrea de Medi ambient, ha incorporant en les seves línies de treball petites actuacions a favor de la conservació de la biodiversitat.

Cal recordar que la Biodiversitat, està definida com la varietat d’espècies animals i vegetals en el seu medi ambient, és essencial per a la qualitat del benestar de l’ésser humà, i és un element crucial en el sosteniment de la dimensió social, econòmica i ambiental de tots els ciutadans.

Més informació: | |