Morella presenta el “Sexenni cultural”

comarquesnord.cat . Morella . dijous, 31 de maig de 2012 . 1 comentari
Etiquetes: , ,

La regidora de cultura i turisme, Maria Rallo, ha presentat les activitats que s’emmarquen dins del programa “Sexenni Cultural”. Este gruix d’actes se celebraran fins al Sexenni i serviran també per a promocionar les principals festes de la localitat i per a atraure a més visitants. Durant estos pròxims tres mesos, s’han organitzat presentacions de llibres, exposicions, cursos, festivals de música o concerts.

La regidora afirmava que “Morella és cultura i, per això, hem de seguir potenciant-la i organitzant un ampli ventall d’activitats per a tots els públics”. A més, assenyalava que “estes activitats serviran de preludi a la celebració de les nostres festes més importants, el Sexenni”. Finalment, també destacava el caràcter promocional de molts d’estos esdeveniments, ja que “posar en valor la cultura també és un atractiu turístic i, alguns dels actes, ens serviran per a promocionar la ciutat, inclús internacionalment”. El Sexenni cultural començarà este pròxim dissabte amb la conferència de Josep Alanyà sobre la fundació i l’extinció del Convent de Sant Francesc.

Entre les activitats més destacades, trobem en el programa un “Cita a Morella”, amb el periodista Víctor Amela. Este cicle acosta a autors o experts en distintes matèries de prestigi a la ciutat. Els últims que van protagonitzar els “Cita a Morella” van ser Josep Ramoneda i Josep Martí Gómez, Ferran Torrent, Alicia Giménez Bartlett o Miquel Soler.

En el mes de juliol, destacarà la celebració del I Curs Internacional de Música Medieval i Renaixentista, dirigit pel director de Capella de Ministrers, Carles Magraner. Un esdeveniment que servirà per a formar gent interessada en estes qüestions, però en el que també s’organitzaran exposicions, conferències i concerts.

Finalment, en el mes d’agost la música serà protagonista amb el cicle Morella Sonora, un concert de música barroca en la Basílica Arxiprestal i la XXX edició del Festival Internacional de Música de Morella. Durant este mes, també s’inaugurarà una important exposició sobre artistes locals, des del barroc a l’actualitat.

Més informació: | |

1 comentari

  1. EN QUINA DATA ES FARA EL PROGRAMA DEL SEXENI DE MORELLA A TERRASSA