Suárez: “Les comarques estan plenament consolidades com a entitats locals prestadores de serveis”

comarquesnord.cat . Saragossa . dijous, 31 de maig de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El conseller de Política Territorial i Interior del Govern d’Aragó, Antonio Suárez, va comparèixer a petició pròpia davant la Comissió Parlamentària de Política Territorial per explicar la situació actual de les comarques com a prestadores de serveis. En aquest context, Suárez va subratllat que “aquestes entitats locals estan plenament consolidades per a la prestació i ho fan a través de tres eixos: les funcions que han estat transferides, les no transferides i aquelles derivades pels propis ajuntaments”.

Un dels punts clau en aquesta compareixença va estar per al personal que treballa en aquestes administracions locals. El conseller de Política Territorial va apuntar que “el capítol de personal suposa una mica més del 35% sobre la totalitat del pressupost, això apunta cert excés de pes”. Aquest excés també es reflecteix en el nombre de consellers comarcals, que puja a un total de 731.

A més, Suárez va voler incidir en que l’agrupació dels municipis no està contemplada ja que aquesta acció requereix de la voluntarietat dels propis municipis. Un altre dels punts que s’ha previst en aquesta comissió ha estat la conversió de funcions impròpies en pròpies, de manera que aquelles competències no exercides per les comarques puguin arribar a executar-se per part d’aquestes administracions.

Més informació: | | | |