Lledó celebra la tradicional romeria a l’ermita de Santa Rosa

comarquesnord.cat . Lledó . dissabte, 1 de juny .
Etiquetes: , ,

El dissabte 2 de juny, l’ermita de Santa Rosa de Lledó es va convertir en el punt de trobada dels veïns del municipi que van gaudir d’un agradable dia a l’aire lliure. Com cada any, els assistents van pujar fins al temple per participar a la missa i processó en honor a la santa, al dinar de convivència i gaudir d’una tarde al camp acompanyats per la música de la xaranga ‘Sempre sone bé’.

Puntualment a les 12 del migdia, l’interior i els voltants de l’ermita de Santa Rosa es van omplir de veïns i visitants de Lledó que van pujar fins al temple per gaudir d’un dia de celebracions. Tal i com estava programat, a aquesta hora va tindre lloc la missa que va finalitzar amb la processó al voltant del temple, on els veïns del poble, acompanyats per la música de la xaranga, honoren a Santa Rosa. “Aquí sempre hem fet la processó així. Se dóne la volta a l’ermita per l’únic camí que està bé”, va explicar Maria José Vallés, alcaldessa de Lledó.

Tot i que els actes programats vam començar al migdia, molts dels participants ja feia algunes hores que passejaven pels voltants del temple buscant el millor lloc per dinar i instal·lant taules, cadires i toldos per estar el més agust possible durant la jornada. “Molts pugen abans de la missa per trobar un bon lloc en ombra per dinar i també per poder aparcar bé el cotxe perquè quan ja estem tots és un poc complicat”, va explicar Vallés, que també va voler aclarir que “ara tots pugem en cotxe”. Abans es pujava en cotxe però s’acompanyava a la Santa que pujava en tractor. Però ara, com tenim dos santes, no cal pujar-la i tots venim directament”.

Un cop finalitzats els actes litúrgics, tots els presents es van reunir a l’esplanada de davant l’ermita on hi havia instal·lada una barra organitzada per la comissió de festes i on també hi havia una petita taula on els membres de la junta de Santa Rosa venien mocadors per recaptar diners per al manteniment del temple. “La junta de Santa Rosa són los que s’encarreguen de cuidar l’ermita, de mantindre-la neta i també de organitzar esta festa. Cada any venen alguna cosa, gorres, bolis… i la gent col·laborem perquè es pugue mantindre l’ermita com fins ara”, va afirmar l’alcaldessa, que també va voler destacar que “tots los anys l’ajuntament col·labore amb la xaranga però enguany no hem pogut, degut a les retallades”. Per tant “hem d’estar tots molt agraïts a la junta pel treball que fan mantenint en bones condicions l’ermita i també amb l’organització d’esta festa”.

La jornada va continuar amb un dinar de convivència a base de paella que va donar pas a una tarde de convivència en la que els participants van aprofitar una llarga sobretaula i d’un ball a càrrec de la xaranga ‘Sempre sone bé’ que es va fer a mitja tarde i va posar punt i final a aquesta edició de la Romeria de Santa Rosa.

Més informació: | |