Óscar Tena: “Hem de reivindicar i solucionar els problemes reals de la gent”

comarquesnord.cat . Castelló . divendres, 1 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , ,

La candidatura Socialisme i Democràcia, que encapçala l’alcalde de Vilafranca i diputat autonòmic, Óscar Tena, aposta per convertir el PSPV-PSOE en referent per a “recollir les demandes dels ciutadans de Castelló i convertir així en solució per a la societat”.

Alguns d’aquests aspectes es plasmen en les esmenes que Socialisme i Democràcia plantejarà a la ponència política del congrés del PSPV-PSOE de la província de Castelló. Les aportacions es basen en les inquietuds que els membres de Socialisme i Democràcia estan recopilant en els seus contactes amb les diferents agrupacions de tota la província, contactes que continuen avui i que es plasmaran la setmana en actes públics a totes les comarques de la província.

Així, des Socialisme i Democràcia es manifestarà la necessitat de “potenciar la connexió de trens de rodalies fins al Maestrat creant una línia directa entre les localitats del Nord i el Sud. A més s’ha d’elaborar un pla ferm i seriós que permeti mantenir la nostra xarxa de comunicacions més d’altres grans projectes “.

La candidatura que encapçala Óscar Tena també aposta per “fomentar la rehabilitació de centres històrics per evitar el seu deteriorament i fomentar així l’activitat econòmica”. En matèria turística l’aposta passa per la “vertebració entre costa i interior. Hem d’apostar per un turisme sostenible i de qualitat”.

. Suport a emprenedors i agricultura

La candidatura Socialisme i Democràcia ha recopilat nombroses iniciatives per revertir l’actual situació econòmica. “El suport a professionals autònoms, emprenedors i petits propietaris, especialment als agricultors és vital perquè tornen a ser motors de l’economia”. La rendibilització de l’agricultura, la delimitació d’un preu mínim per a la taronja, la creació d’una denominació d’origen i el suport als cultius que mantenen l’interior de la província són altres eixos de les propostes que es concretaran en el congrés. Molts dels consultats han mostrat espeical interès en la creació d’una marca de qualitat que supose Denominació d’Origen per als cítrics provincials.

En la mateixa línia el suport a la cultura i tradicions també es converteix en un element de cohesió dinamització social, segons han constatat els militants de Socialisme i Democràcia en les diferents reunions. Nombrosos col·lectius locals han donat suport a la iniciativa encapçalada per Óscar Tena, valorant sobretot el contacte directe que s’ha establert amb els militants.El suport als artistes i les activitats ignorades pel PP és una altra línia a seguir per a la candidatura.

Així mateix es treballarà per a “que s’iguale el suport de la Generalitat als equips esportius de Castelló, clarament discriminats respecte als valencians”. El foment de l’esport escolar és una altra iniciativa que han plantejat els militants.En matèria formativa els militants socialistes han manifestat la necessitat de fomentar una oferta suficient de formació professional i batxillerat, una educació accessible per a tothom, independentment dels recursos econòmics de cada família. Socialisme i Democràcia aposta per defensar el valor de l’educació pública enfront de la privatització de l’ensenyament públic que està realitzant el PP.

Més informació: | | |