Uns 100 jóvens patinadors participen en el Festival de la Comarca

comarquesnord.cat . Calaceit . diumenge, 3 de juny de 2012 .

El festival, que va començar cap a les 6 de la tarde, va comptar amb la participació de tots els grups de patinatge existents a la Comarca del Matarranya, a excepció del de Valderrobres que, per motius tècnics, segons va explicar l’organització, no va poder participar. D’aquesta manera, van ser uns 100 jóvens patinadors els que van demostrar tot allò que han aprés durant l’últim any davant un públic que va omplir el pavelló de Calaceit. “Encara que mos ha fallat Valderrobres per qüestions tècniques, estem uns 100 patinadors. A més, hi ha xiquets de quasi tots los pobles de la comarca, perquè tot i que no hi hague grup al seu poble, molts se desplacen fins a pobles veïns per realitzar esta activitat”, va apuntar Salomé Roquer, tècnica d’esports de la Comarca del Matarranya. Com a novetat, Roquer també va manifestar que “enguany tenim un grup de Pena-roja format per xiquetes que és lo primer any que patinen”.

Durant les quasi bé dos hores que va durar l’activitat, el públic present va descobrir tot tipus de actuacions, coreografies i tècniques desenvolupades pels patinadors matarranyencs. Així, els presents vam gaudir des d’un espectacle de caràcter xinès fins a una interpretació lliure de la sèrie ‘David el gnomo’ passant per actuacions a ritme de música de revista, country o de caire més clàssic. Al finalitzar, lo Departament d’Esports de la Comarca del Matarranya va lliurar a cadascun dels participants un diploma com a record de la seua participació al festival.

Tot i que en els darreres anys aquest festival s’havie emmarcat en els actes del Dia de la Comarca, en aquesta ocasió les limitacions de les instal·lacions existents a La Freixneda ho han impedit. “La nostra intenció ere fer-ho el Dia de la Comarca, però per qüestions d’espai, perquè ere impossible reunir tants participants i tant de públic a una instal·lació de La Freixneda, ho hem hagut de fer abans”, va aclarir Roquer, que va voler afegir que “en lloc de patinatge, a La Freixneda es farà una exhibició de balls de saló amb xiquets i adults que participen en esta activitat i també tindrà lloc un torneig de futbol sala amb equips de pobles que no han pogut participar a la lliga que realitzem amb la Terra Alta”.

El patinatge és l’esport més practicat pels xiquets del Matarranya, superant inclús el número de participants que té una de les disciplines més exitoses com és lo futbol sala. “Enguany tenim més participació en patinatge que en qualsevol altra activitat per a xiquets”, va defensar la tècnica d’esports, que també va indicar que “penso que a l’hora de muntar coreografies, al tindre que posar-se vestits apropiats i també aprendre diferents moviments, el patinatge atrau moltíssim al xiquets i també a les famílies”.

. Fotogaleria . Festival de patinatge comarcal del Matarranya