Corpus o Futbol? Aquest cap de setmana cal decidir

comarquesnord.cat . Morella . dilluns, 4 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

Aquest cap de setmana Morella viurà una de les cites anuals per excel·lència amb el Corpus Christi que enguany aplega a la seua 654 edició. De nou, la celebració no comptarà amb majoral per lo que el Capítol serà l’encarregat de portar a terme la festa religiosa. El diumenge serà especial ja que la processó tindrà com a al·licient que serà la darrera de Ximo Puig com a alcalde de la ciutat. Serà la última vegada que es podrà veure a Puig amb la vara de comandament pels carrers de la localitat després de 17 anys com a primer edil. A més, es tractarà d’un Corpus en any sexennal, per lo que es veurà també a alguns Gremis participant de la mateixa. Serà el cas del nous membres del de la Joventut que tindran la responsabilitat de traure al carrer a Santa Teresa.

La Processó General com és costum es portarà a terme a partir de les 18 hores, començant el moviment abans amb la Pujada de La Vila. Es preveu l’eixida de desenes de persones amb els Quadres Bíblics o les Peanyes que els últims anys han vist com algunes s’han quedat sense eixir al carrer. També es viuran les tradicionals escenes dels xiquets xiquets i xiquetes vestits d’àngels que omplen els carrers de pètals de rosa, honrant el pas de la Custòdia sota pal·li. Així com participaran també els xiquets i xiquetes que este diumenge han fet la Primera Comunió. Cal destacar la desfilada dels quatre gegants de Morella, uns dels més antics de la Comunitat Valenciana.

Però este 2012 s’ajunta amb l’inici de l’Eurocopa, pel que el Corpus tindrà un fort adversari amb el futbol. S’ha donat la circumstància, complicada de coincidir però que s’ha complert, de que el primer partit de la Selecció Espanyola davant Itàlia és a la mateixa hora: les 18 hores. A pesar de que el Corpus és una festivitat que es mou en el calendari i que cada dos anys sol coincidir amb el Mundial o l’Eurocopa, esta vegada els capritxos del sorteig futbolístic amb portat a esta coincidència.

Curiosament, serà l’únic partit d’Espanya a eixa hora de la vesprada en tota la competició, ja que la resta sempre serà a les 20;45h, tant en fase de classificació, com en el cas de que La Roja vagi passant eliminatòries. A més, es tracta d’un encontre molt atractiu a l’enfrontar a dos històriques seleccions, que precisament es van trobar a quarts de la passada Eurocopa guanyant Espanya als penals, fet que va ser el punt d’inflexió dels posteriors èxits del conjunt espanyol.

Per tant, molts aficionats al futbol i que solen participar en el Corpus tindran un dilema. Els que podran, es pensaran que fer, o formar part de la històrica processó o viure el partit. Mentre que altres, per obligació, tindran de participar a la processó i no podran gaudir del debut de la selecció. Els darrers sols tindran l’opció d’anar preguntant durant el recorregut, podent optar també pels telèfons mòbils mòbils o, en algun cas més extrem, fins i tot es podria veure a algun amb els cascos de la ràdio de forma dissimulada.

Per la seua banda, els bars que solen muntar les televisions al carrer quan apleguen cites d’este tipus tindran problemes, al tenir de complir el pacte no escrit de respectar el pas de la processó. El que està clar és que no hi ha volta de fulla. El diumenge a les 18 hores: Corpus o futbol.

Més informació: |