Antonio Suárez: “El turisme es ven millor des del Govern d’Aragó”

comarquesnord.cat . Calataiud . 7 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

“La promoció turística és de les Comarques, però la venda d’Aragó es fa millor des del Govern”. Així ho va defensar el dijous el conseller de Política Territorial i Interior del Govern d’Aragó, Antonio Suárez, qui va presidir Jornada Comarcal sobre Competència de Turisme, que se va celebrar a Calataiud i que va comptar amb la presència de la gent del Matarranya. A més, Suárez va incidir que “la marca Aragó és un gran repte”, i va matisar que “la competència sobre promoció turística és de les Comarques, una qüestió que és fonamental per a la vida dels territoris”.

A més, lo conseller va considerar que amb el procés de reordenació competencial que s’ha emprès, s’estalviarà diners perquè “no té sentit que algunes competències, com la de turisme, estigui sent exercida per quatre administracions”, com són lo Govern d’Aragó, les diputacions provincials, les Comarques i els Ajuntaments. En aquest sentit, Suárez va afirmar que “no és de rebut que en un municipi hi hagi diferents oficines de turisme”, siguen de caràcter municipal o comarcal.

Durant aquestes I Jornades Comarcals sobre la Competència de Turisme, s’han abordat qüestions com la situació actual del turisme a les Comarques o el futur de competències en matèria de turisme en les institucions aragoneses. A més, s’han analitzat projectes de gran innovació turística, com són el ‘Programa del patrimoni mudèjar’ de la Comarca de Calataiud, la ‘Marca de qualitat territorial europea’ de la Comarca del Matarranya, els ‘Reptes del termalisme aragonès’ o el ‘Projecte Masovera’.

Més informació: |