Comença el Capsigrany amb els alumnes de l’IES Vilafranca

comarquesnord.cat . Vilafranca . dijous, 8 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Ha començat la tretzena edició de la mostra de teatre ‘Capsigrany’ de Vilafranca i ho ha fet amb la representació de l’obra ‘Odisseu’, representada pel Grup de Teatre Matilde Escuder amb els alumnes de l’IES Vilafranca. La Sala Carles Pons de la Casa de Cultura s’omplia de gom a gom en la nit del dijous per veure l’actuació dels joves actors i actrius de Vilafranca, representant aquest clàssic grecollatí, inspirat en ‘L’Odissea’ d’Homero. El Grup de Teatre Matilde Escuder ja havia representat uns fragments d’aquest obra fa unes setmanes a una mostra de València.

S’incorporaven elements nous en aquesta representació a Vilafranca com la presència d’algun actor adult i també les escenografies musicals amb les que compta l’obra. L’obra ‘Odisseu’ compta la història del rei d’Ìtaca, Odisseu (L’Ulisses dels romans ), tornant a casa després de la guerra de Troia. La seva supèrbia l’enfronta amb els deus que tenen passions humanes i que dificulten el seu retorn a Ìtaca.

El grup ve assajant l’obra ‘Odisseu’ des dels Nadals aproximadament. Tots els dijous s’han reunit a la Sala Carles Pons de la Casa de Cultura per anar donant-li forma a aquesta funció. L’actuació dels alumnes de l’IES Vilafranca ha servit una vegada més per iniciar les representacions del ‘Capsigrany’.

I ja en ment, possibles obres per al futur. La directora Elena Nomdedéu ja està mans a l’obra per tal de trobar un obra per a l’any 2013. S’hauran de tenir en compte moltes qüestions, entre elles el nombre d’alumnes per dur a terme la representació, ja que, evidentment, l’alumnat va canviant.

El Capsigrany 2012 viurà la seua inauguració oficial aquest divendere a la nit a la Casa de la Cultura i posteriorment es representarà l’obra ‘Eufòria’ a càrrec de la companyia L’Horta Teatre de València. Dissabte i diumenge, amb representacions de sala, de carrer i també al Poliesportiu, el teatre de qualitat s’instal·larà un any més a Vilafranca amb la mostra de referència a les comarques nord de Castelló.

Més informació: | | |