Es presenten els treballs d’estudi, restauració i muntatge de les restes paleontològiques de la Vespa

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 7 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, el director executiu de Castelló Cultural, Vicent Farnós, i la directora del IVACOR; Carmen Pérez, han presentat aquest matí la restauració de fòssils de dos dinosaures sauròpodes de l’Aptiense Inferior (Cretàcic Inferior) procedents del jaciment de Sant Antoni de la Vespa a Morella.

Es tracta de quatre extremitats posteriors en connexió anatòmica de dos sauròpodes del grup dels Titanosaures de quatre potes amb coll i cues llargues, que van habitar la comarca dels Ports fa 115 milions d’anys. La troballa és molt important pel bon estat de conservació dels ossos i per l’escassetat de jaciments espanyols en els quals han aparegut les extremitats d’un dinosaure en connexió anatòmica.

El nombre dels materials recuperats fins al moment és de 178 fòssils. El treball realitzat pels tècnics ha consistit en la restauració completa de cadascun dels fòssils. Fins al moment s’han intervingut 52 fòssils: un fèmur, tres tíbies, dues fíbules, un peu complet, set vèrtebres cabals, dos astrágalos, tres metatarsals, dos metacarpals, nou falanges, tres chevrones, un isquió incomplet, així com diversos fragments i estelles d’os. Actualment es troben en procés de restauració una costella i un peu.

El diputat de Cultura, Héctor Folgado, ha destacat “l’inesgotable tresor patrimonial que tenim en matèria de fòssils de dinosaures, especialment a la comarca dels Ports. Un dels territoris més importants de tota la Península Ibèrica en el període del Cretàcic Inferior, fa 120 milions d’anys”.

Més informació: | | | |