Carles Terès rebrà aquesta tarde el Guillem Nicolau 2011, premi en llengua catalana a l’Aragó

comarquesnord.cat . Saragossa . divendres, 8 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , ,

El pati de l’edifici de Capitania, a Saragossa, serà aquesta tarda escenari del lliurament dels Premis Literaris 2011 que concedeix el Govern d’Aragó, un acte que s’emmarca en la Fira del Llibre. En aquesta edició, el Govern d’Aragó distingeix el veí matarranyenc Carles Teres per la seua obra ‘Licantropia’ amb el premi Guillem Nicolau en llengua catalana, i de la que el jurat ha destacat que en ella “la tradició i la innovació conviuen en una fabulació plena d’imaginació i interès a través d’una estructura narrativa rica”.

En una entrevista concedida a Ràdio Matarranya, l’autor va explicar alguns detalls de ‘Licantropia’, que ha estat l’obra “més ambiciosa, més seriosa i amb planificació” de Terès. Es tracta d’història que barreja realitat i imaginació i que parteix de l’enllobament d’uns personatges (empremta dels quals ha perdurat en els seus descendents) que ens recorda els relats basats en la tradició oral i sustentats en el col·lectiu imaginari del nostre territori. A més, l’obra es desenvolupa per entorns que en resultaran familiars.

Dintre del lliurament de premis, María Ángeles Morales ha estat guardonada amb el premi Miguel Labordeta 2011 per ‘Desmemoria’ per “la seua gran audàcia expressiva, que combina a la perfecció tècniques surrealistes i expressionistes i en el qual s’uneixen un cert to narratiu i una gran intensitat poètica”. Aquest premi distingeix la millor obra escrita en castellà en l’edició 2011. ‘Chuecos Florals’ d’Óscar Latas, és la guanyadora del premi Arnal Cavero 2011, en llengua aragonesa.

El director general de Cultura del Govern d’Aragó, Humberto Vadillo, qui ha estat molt criticat pels seus comentaris sobre les llengües minoritzades d’Aragó, i el president de Copeli, Joaquín Casanova, lliuraran a més el premi al llibre millor editat a l’Aragó, que ha recaigut en ‘Un dia m’esperava a mi mateix’. Aquesta obra ha estat editada per Jekyll & Hill i el premi li ha estat atorgat per la seva “cuidada edició, reflectida en l’elecció dels materials utilitzats, els marges i la seva composició tipogràfica”.

Més informació: | | |