La Degolla pinta de roig i blanc la ciutat de Morella

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 9 de juny de 2012 .
Etiquetes: , ,

La vespra del Corpus Morella es tenyeix de dos colors: el blanc i el roig. I és que La Degolla ha tornat a omplir els carrers del municipi de xiquets vestits de blanc i ataviats amb sabres rojos. Amb este acte es torna a commemorar la degollació dels Sants Innocents pel rei Herodes.

Des del Placet de l’Església ha eixit la comitiva, encapçalada pel grup de Gaiters i Tabalers de Morella. Després d’ells, desfilen altres passatges de l’antic i nou testament que també es representen en este dia. En primer lloc, l’àngel, que amb una estrella guia a ses majestats els reis d’Orient. A continuació, es pot vore la fugida a Egipte de Sant Josep i de la Mare de Déu amb Jesús als braços. Darrere i al front dels degolladors, el capità i el de la caldereta.

El recorregut de la degolla ha tornat a ser enguany el que es feia temps abans, passant per carrers poc habituals com Sant Francesc, el Pla dels Estudis o la zona de l’Hort del Baró. Durant tot el trajecte, els menuts han anat canviant el color del seu uniforme blanc per una tonalitat ataronjada. Amb els sabres, safrà i aigua, els degolladors deixen marca per allí per on passen. La degolla ha finalitzat al mateix Placet de l’Eslgésia, on els membres del Capítol del Corpus han repartit uns dolços. Al no haver majorals, ells se’n fan càrrec de mantindre la tradició.

. La vespra del dia gran

El punt àlgid del Corpus Christi és el Processó General de dissabte. La celebració d’esta festivitat data de 1358 a Morella i, va començar com un motiu d’exaltació al Santíssim i com una forma didàctica de reconéixer els personatges bíblics. En esta processó participen més de 150 elements bíblics i més de 300 persones. Encapçalen este acte els gegants i les distintes peanyes, entre les que es troben la dels patrons de la ciutat, Sant Julià i Sant Vicent Ferrer. També té gran importància la peanya de la marededéu de Vallivana, patrona de Morella.

Entre els personatges bíblics, destaquen Jacob i els seus dotze fills, els dotze apòstols, l’Arca de l’Aliança, l’Áliga o els vint-i-quatre ancians de l’Apocalipsi. Tanquen la processó, el Reverend Clero i el Santíssim Sagrament baix pal·li, les autoritats i corporació municipal i l’Associació Musical Mestre Candel.

. Vídeo . La Degolla pinta de roig i blanc Morella

Més informació: | |