La Freixneda viu els 10 anys de Comarca Matarranya amb música, exhibicions i homenatges

comarquesnord.cat . La Freixneda . dissabte, 9 d'abril de 2012 .
Etiquetes:

El municipi de La Freixneda va acollir una efemèride clau en la història de la Comarca del Matarranya. El dissabte 9 de juny, el municipi va albergar el 12è Dia de la Comarca i els 10 anys de vida del Matarranya com administració comarcal, una jornada que va estar carregada d’activitats durant tot el dia.

Un dels moments més emotius del dia va arribar quan es va distingir als quatre presidents que ha tingut en aquest temps la Comarca, com són Ángel Meseguer (Massalió, i que no va poder assistir per motius d’agenda), Román Roda (Pena-roja), Carlos Fontanet (Valderrobres) i l’actual president Francisco Esteve (Pena-roja).

Al llarg de la festa comarcal, hi va haver multitud d’activitats, com ara una molt seguida exhibició de gossos d’atura encapçalant pel professor Fermín Ainzúa i en la que van participar els alumnes del curs de pastoreig que s’està fent al Matarranya. També hi va haver música tradicional a càrrec del Grup de Dolçainers Massalgorfa, integrat pels músics de Massalió i Valdealgorfa, així com també l’apertura de la mostra fotogràfica amb totes les imatges que han participat en l’últim ‘Valors del Matarranya’. Tampoc hi va faltar la inauguració d’una mostra que han impulsat les dones de La Freixneda i que es podia visitar a la Casa de la Vila.

Durant la seua intervenció, el president del Consell Comarcal, Francisco Esteve, va voler agrair la participació de consellers i veïns de tot el Matarranya, i va recordar que “enguany celebrem lo desè aniversari de la Comarca, una Comarca que ja tenia definides les fronteres quan vam començar a treballar. I crec que la Comarca ha sabut integrar a tots els municipis i les diferents formes de pensar”. A més, va recalcar que des del Consell “treballem en un únic objectiu: aconseguir la prosperitat”.

Durant la tarde, també es va fer una fotografia de record on hi apareixien consellers, presidents i vicepresidents d’aquests 10 anys de Comarca del Matarranya.

Un Dia de la Comarca que va seguir, a més, amb un dinar de germanor en el que van participar unes 250 persones. Al marge d’això, la Comarca del Matarranya també va voler distingir a la persona més gran que tenim als nostres pobles. Se tracta, en concret, de Rosario Villagrasa Sanz, de 103 anys i veïna de Queretes.

Més informació: