Èxit rotund de la 13ena edició del Capsigrany

comarquesnord.cat . Vilafranca . diumenge, 10 de juny de 2012 .
Etiquetes: , ,

Durant tot el cap de setmana, la màgia del teatre ha omplit els carrers i la Casa de Cultura de Vilafranca amb un total de 9 representacions que han fet les delícies del públic. Una vegada més, totes les actuacions anunciades al ‘Capsigrany’ han comptat amb una gran acceptació.

Després de la representació de l’obra ‘Odisseu’, el dijous per la nit per part dels alumnes de l’IES Vilafranca, la inauguració del Capsigrany tenia lloc el divendres per la nit a la Casa de Cultura i seguidament es representava ‘Eufòria’ amb la companyia valenciana L’Horta Teatre.

El dissabte pel matí, teatre per als més menuts amb ‘Guyi-Guyi’ amb la companyia ‘Periferia Teatro’ de Múrcia. La Casa de Cultura acollia un obra en la que un cocodril es cria entre ànecs i l’accepten com a germà. ‘Guyi-Guyi’ és un cocodril que no sap que ho és i ha de seguir el seu instint per ser un bon cocodril, convivint amb els seus germans, dos ànecs.

La vesprada del dissabte es presentaria molt animada amb diferents representacions al ‘Capsigrany’. Primerament, a l’escenari de la Plaça d’en Blasc actuaria Xarop Teatre, de Castelló amb l’obra ‘Pirata Barba’. Un espectacle que va congregar al públic familiar i en el que l’utilització de les titelles i ninots conviuen amb el treball dels actors. L’història del ‘Pirata Barba’ en la que un mariner apren, després de molts naufragis, tormentes i viatges per el mar, que l’important és aprendre a viure.

Un dels espectacles que mobilitzaria més públic va ser ‘La poètica de les bambolles de sabó’ amb Pep Bou, de Barcelona, a la Casa de Cultura. Un espectacle únic, elegant, sorprenent, inèdit i inusual el que oferia Pep Bou per al públic vilafranquí. Pep Bou, somniador d’improbabilitats i d’impossibilitats porta més de 20 anys de carrera professional encantant al públic amb les seues bambolles de sabó.

El dissabte per al nit, al Poliesportiu s’escenificaria l’obra ‘Anomalia Magnètica’ a càrrec de Markeliñe Teatre, del País Basc, companyia que repetiria diumenge per la vesprada a la Casa de Cultura. El Capsigrany es tancaria amb ‘Asúcar’ amb a l’Aigua Teatre de Lleida.

Èxit de la tretzena edició del Capsigrany. Companyies vingudes des del País Basc, Catalunya, Múrcia, València i Castelló han oferit els seus espectacles a Vilafranca. A partir d’ara toca pensar ja en el ‘Capsi’ de l’any que ve i els membres de l’associació es posen ja molt prompte, mans a l’obra.

Més informació: | |