LA FALSA: “Tres dijous hi havia a l’any…”

Joan Carles Marcobal . 10 de juny de 2012 .
Etiquetes: , ,

Tres dijous hi havia a l’any que relluïen més que el sol: Corpus Christi, Dijous Sant i el dia de l’Ascensió. Sí, ja sé que de tots tres no se’n celebra cap. Però ja fins i tot caldria canviar la cantilena per aquesta: ‘Tres dies hi ha al juny que brillen més que el sol: no són altres que aquells que juga la Selecció’.

De tots és sabut que el futbol marca la vida de la nostra nació, ja se’n parla aquests dies de com afectarà el partit Espanya-Itàlia de diumenge a les celebracions del Corpus. Però no és el primer cas, reiteradament les televisions sempre ens mostren imatges de com es paralitzen les ciutats espanyoles amb motiu d’un partit important. Fins i tot el president del Govern va animar als jugadors de Del Bosque a guanyar l’Eurocopa per tal de que oferiren a la ciutadania espanyola una alegria en un moment més que difícil. Bé és veritat que el Marquès de Del Bosque, amb el seny que el caracteritza, va dir que els problemes d’Espanya no els arregla un equip de futbol per més campió d’Europa que es puga proclamar.

Però no cal ni dir que en serem milions de persones els que seguirem l’equip nacional: els primers, com va dir Rajoy, aquells que necessitem evadir-nos de la pur(t)a realitat per tal de veure si amb el futbol tornem a tindre algun moment d’alegria. Els altres -ni vos dic- els Urdangarins, Rodrigosratos, Joseluisolives i Rafaelsblascos de torn que estan esperant, com aigua de maig, que girem el cap a un altre costat i no mirem les seues pilleries. Pa i futbol en diuen? No amics, no… el pa comença a faltar.

Més informació: | |