Centres educatius, pares, ajuntaments del Matarranya i el Consell Comarcal firmen un manifest en defensa de l’ensenyament públic

Diversos membres de la comunitat educativa de la Comarca del Matarranya han firmat un manifest en defensa de l’Ensenyament Públic. Un document on destaquen que “som conscients de les característiques particulars del nostre entorn rural, en el qual la població es troba dispersa en 18 localitats diferents i reclamem que se segueixin atenent amb qualitat les necessitats educatives de la nostra comarca”.

Aquest document subratlla que “les mesures que el Govern Central ha aprovat amb la seua majoria parlamentària i exigeix que siguin aplicades per les conselleries d’educació de les comunitats autònomes no són, com interessadament es tracta de fer creure, ni un simple reajustament pressupostari (“racionalització de despesa” diuen) ni un habitual conflicte laboral entre empleats (falsament considerats “privilegiats”) i el seu ocupador.

De fet, aquest manifest es divideix en quatre punts fonamentals. Per una banda, es diu que aquests “reajustaments” redueixen la qualitat de l’ensenyament amb mesures com l’ampliació dels ràtios d’alumnes per aula en un 20 per cent, la supressió de programes de suport en alumnes amb dificultats o els possibles tancaments d’aules en alguns CRAs, recordant que a l’Aragó s’han tancat i reestructurat 13 centres de professors.

A banda d’això, el manifest recorda que la reducció de beques o “l’increment desorbitat” de les matrícules a les universitats fa que a partir d’ara es “limiti l’accés a l’ensenyament no obligatori en los sectors menys afavorits”. El manifest també fa menció de que “es posen en perill algunes formacions”, com ara el batxillerat perquè l’oferta es pot reduir a només una per centre. Lo manifest tampoc s’oblida de l’escola d’adults.

Este document ha estat firmat per diversos membres de la comunitat educativa. Aquest va eixir del Claustre de Professors del IES Matarranya, i s’hi han sumat els quatre CRA del Matarranya, el CEIP Vicente Ferrer de Vall-de-roures i l’Escola d’Adults. En ell també es troben les AMPES del IES Matarranya, el CEIP Vicente Ferrer i les escoles d’Arenys, Beseit, Fontdespatla, La Freixneda, La Portellada, Lledó, Mont-roig, Pena-roja, Queretes, Ràfels i Valljunquera. També s’hi han sumat l’Ajuntament de Beseit, els alumnes del IES Matarranya i el Consell Comarcal.

Més informació: | |