L’Escola de Música Banda Comarcal San Antón celebra el fi de curs amb diferents concerts

comarquesnord.cat . Valljunquera . dilluns, 11 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

El mes de juny es caracteritza per la gran quantitat d’actes que cada any omplin els pobles matarranyencs. I entre ells no poden faltar els festivals de fi de curs de les diferents entitats formatives del territori. Així, l’escola de la banda comarcal San Antón, que agrupe a un total de sis municipis del Matarranya, està celebrant durant aquest dies un gran nombre de concerts per posar punt i final al curs acadèmic 2011-2012.

Un dels primers festivals de fi de curs que ha fet l’entitat va ser el passat diumenge al municipi de Valljunquera. I tot i coincidir en horaris amb el partit de la elecció espanyola de futbol, van ser molts els veïns que van gaudir de les diferents actuacions. “Estic molt content perquè tot i el futbol, hi va vindre molta gent al concert”, va afirmar satisfet José Miguel Roig, director de l’Escola de Música de la banda comarcal San Antón, que va afegir que “ara és una etapa especial que posa punt i final al curs. Així, exposem tot el treball que s’ha fet i la veritat és que és un no parar perquè organitzar concerts als sis pobles en totes les coses que es fan durant aquest mes de juny és molt complicat”. De fet, este passat cap de setmana els alumnes, en concret la banda, també vam participar en la processó de Corpus de Valderrobres

De fet, si analitzem l’agenda de l’escola durant les estes setmanes podem veure com l’activitat de l’entitat es frenètica. El passat dimarts 12 els alumnes de clarinet i saxo van actuar a Valderrobres, ahir dimecres es va celebrar el fi de curs a la localitat de Beseit i avui l’activitat tornarà a Valderrobres amb el concert dels alumnes de piano. A més, el pròxim cap diumenge 17 tindran lloc los festivals de fi de curs de Mont-roig i La Portellada. De cara a la setmana vinent, les actuacions continuaran el 19 de juny amb el concert dels alumnes de Fontdespatla i seguiran el 21 i el 29 de juny amb l’actuació dels estudiants de guitarra, flauta, metall, percussió i música i moviment de Valderrobres. A més, l’escola també participarà el pròxim dia 21 de juny a la II Trobada de Bandes de Música que enguany es farà a Ejea de los Caballeros. Cal recordar que l’any anterior va celebrar-se a Valderrobres, i en la que participaran l’escola local, l’entitat matarranyenca i els alumnes del centre de Bínefar.

El final de curs també és el moment de fer balanç de com s’ha desenvolupat el període lectiu. Al respecte, Roig va afirmar que “estem satisfets. Com sempre, a principi de curs hi ha molt de moviment d’altes i baixes per diferents motius. Però enguany les altes han superat a les baixes i el curs s’ha desenvolupat de manera totalment correcta”.

Finalment, cal dir que després de aquest festivals de fi de curs s’obre el període estival per a l’escola de música San Antón en el que la banda de l’entitat agafa el protagonisme i inicia la ja quasi bé habitual gira pels diferents pobles i festes majors del Matarranya. “A partir del 1 de juliol, que actuem a Mont-roig, ja comencen les actuacions d’estiu. El 14 estarem en la presentació de les Reines de Valderrobres, el 28 tocarem a Beseit a l’auditori natural de La Fenellasa i el 5 d’agost tenim Trobada de Bandes a Valderrobres. Després ja entrem en les festes majors i ja sense parar”, va tancar el director de l’Escola i la banda comarcal San Antón.

Més informació: |