Aragó vol convertir la indústria agroalimèntaria en un motor econòmic estratègic

comarquesnord.cat . Matarranya . dimarts, 12 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El Govern d’Aragó, i de manera particular, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, s’ha marcat una meta clara en aquesta legislatura: aprovar l’Estratègia de la Indústria Agroalimentària d’Aragó. Se tracta d’un projecte que té com a objectiu principal fomentar el desenvolupament d’aquest subsector, com a element clau per al desenvolupament del sector agrari i del medi rural a la comunitat.

Conscient que la consecució dels objectius s’ha d’aconseguir amb l’acord i el compromís de tots els actors que constitueixen el sector agroalimentari, el Govern d’Aragó comença un procés de participació dels agents socials i econòmics, del qual es pretén que surtin les principals estratègies i línies d’acció que es duguin a terme per millorar l’entramat agroindustrial, augmentar la competitivitat de les empreses i la productivitat del sector agrari.

En el cas d’Aragó, la indústria agroalimentària és el segon sector industrial després de l’automoció. El problema és que gran part d’aquestes indústries són de primera transformació, de manera que el valor que afegeixen a les matèries primeres és escàs i la seua repercussió agrària resulta insuficient. També passa que indústries radicades a la Comunitat Autònoma se subministren de matèries primeres obtingudes en altres llocs.

L’any 2009, les vendes de la indústria agroalimentària aragonesa van arribar als 2.503 milions d’euros, que representen el 14% del valor total de la producció industrial de l’Aragó, que va ser de 17.715,2 milions d’euros. Tenint en compte que el 2007 la participació de la indústria agroalimentària va ser del 11%, es pot traure la conclusió que, tot i que aquesta ha patit un lleuger descens des de l’inici de la crisi, ho ha estat en menor mesura que el conjunt del sector industrial.

Més informació: | | | |