El president de la Diputació inaugura la restauració de 28 llenços de Morella

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 13 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha inaugurat aquesta tarda en el Museu de Belles arts de la capital de la Plana l’exposició La Verge del Carmen. Redescubrimient dels seus miracles. Es tracta d’una col·lecció de 28 llenços, datats en 1724, pertanyents a l’Església Arciprestal de Morella i que la Fundación Blasco de Alagón, al costat de la col·laboració de la institució provincial, s’ha encarregat de restaurar.

L’actuació, finançada també pel Bisbat de Tortosa, la conselleria de Cultura i els fons europeus Ruralter-Leader, ha inclòs a més els treballs de millora de la capella de l’Altar del Carmen, on han participat alumnes dels últims cursos de la llicenciatura de Belles arts. El cost total del projecte ha estat de 86.160 euros.

Moliner ha destacat en la seva intervenció que “el treball realitzat pels serveis de restauració de les institucions no fa sinó posar en valor el nostre patrimoni amb tal que qui venja a visitar-ho tingui un motiu per tornar. Actuacions com aquesta fa que ens sentim orgullosos dels nostres pobles, retornant-los part de l’esplendor que durant tants anys ens han donat”.

El president provincial ha recordat que 2013 va a ser l’any del patrimoni castellonenc, ja que la iniciativa La Llum de les Imatges va a permetre donar a conèixer la història i la manifestació artística d’una província en diferents èpoques. Benicarló, Vinaròs, Culla i Catí seran les seus d’aquest itinerari històric – religiós per la província.

Més informació: | | | |