La Diputació fomenta la tradició dels “gossos de rabera” per dinamitzar el Maestrat

comarquesnord.cat . Castelló . dimarts, 12 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , ,

Els diputats de Desenvolupament Rural, Domingo Giner, i de Turisme Interior, José Pons, han presentat el “VII Concurs de Gossos de Rabera” que es realitzarà a Ares del Maestrat, aquest cap de setmana. Aquesta competició de treball amb gossos pastors i ovelles, única a la Comunitat Valenciana, és un consolidat concurs dins del calendari d’aquest tipus de competicions que se celebren a Catalunya, País Basc, Navarra i Comunitat Balear.

El diputat de Desenvolupament Rural ha subratllat que “l’agricultura i el turisme s’uneixen amb l’objectiu de potenciar l’economia de les comarques de l’Alt Maestrat i Els Ports entorn del sector ramader de tradició molt arrelada a Ares del Maestrat, una activitat econòmica que suposa la principal font d’ingressos de la població”.

En la propera edició va a comptar amb la presència de gairebé una quinzena de pastors procedents de Catalunya, País Basc, Navarra, Illes Balears i de la Comunitat Valenciana, ressenyant l’augment de representants d’aquesta última al llarg de les edicions, amb pastors procedents tant d’Alacant com de València i ,sobretot, de Castelló, destacant la presència de diversos pastors de la comarca tant dels Ports com de l’Alt Maestrat.

José Pons, diputat de Turisme Interior, ha destacat que “es calcula que un miler de persones gaudiran aquest cap de setmana d’aquesta trobada a Ares, una competició està molt consolidada a nivell nacional malgrat que la tradició més arrelada és de Catalunya i País Basc”.

La diferent procedència dels pastors dóna lloc a diferents maneres de comunicar-se amb els gossos i també diferents idiomes i, al mateix temps, possibilita la presència de diferents races de gossos pastors de les quals és majoritària la raça Border Collie (originària d’Anglaterra), però on també destaquen el Pastor Basc (Euskal Artzain Txakurra) i el Pastor Català (Gos d´atura), la forma de la qual de treball és també diferent.

Més informació: | | |