Les diputacions podrien ampliar les seues competències

comarquesnord.cat . Madrid . dimarts, 12 de juny de 2012 .
Etiquetes:

Lluny de desaparèixer, com va proposar el Partit Socialista durant les passades eleccions generals, les Diputacions podrien ampliar ara les seues competències. El Partit Popular, des de la seua entrada al Govern, va apostar per mantenir estos ens provincials, perquè els considerava indispensables per tal de protegir i facilitar serveis bàsics als municipis menuts.

Al mateix temps, el Govern de Mariano Rajoy prepara una reforma de Llei que preveu un retall de les competències que presten els municipis, que podria obligar-los a fusionar-se amb altres. Ara, l’Executiu afirma que per tal d’evitar esta fusió, molt criticada des del seu anunci per considerar-la inefectiva, se li donaran algunes de les competències fins al moment municipals a les Diputacions.

D’esta manera, en aquells municipis amb una població que no supere els 20.000 habitants, entre els que es troben tots els dels Ports i de l’Alt Maestrat, les Diputacions provincials assumiran la prestació de serveis com el manteniment dels col·legis o d’altres erveis socials.

A la Comunitat Valenciana hi ha 478 municipis de menys de 20.000 habitants que podrien ser buidats de competències, a favor de les Diputacions. Segons consta en el document preparat per l’Institut Nacional d’Administració Pública, on apareix esta nova proposta, s’evitarà la fusió de municipis incapaços de gestionar els seus serveis obligatoris.

Més informació: