Aragó ofereix consens i diàleg per impulsar l’estratègia agroalimentària

comarquesnord.cat . Aragó . dimecres, 13 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , , , , ,

El Govern d’Aragó, i de manera particular, el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, ha donat el primer pas per a la posada en marxa definitiva de l’Estratègia política de la Indústria Agroalimentària d’Aragó. Ho va fer ahir, en la primera jornada de treball per a l’aprovació d’aquesta estratègia, que té com a objectiu principal fomentar el desenvolupament del subsector agroalimentari i convertir-lo en un element clau per al desenvolupament del sector agrari i del medi rural.

Precisament, una primera jornada que va comptar amb la presidenta d’Aragó, Luisa Fernanda Rudi, i el conseller d’Agricultura, Ramaderia i Medi Ambient, Modesto Lobón. En ella, i durant la seua intervenció, Rudi, va recordar que “Aragó, amb una política adequadament orientada i mantinguda en el temps i amb un rumb precís, pot aprofitar els avantatges indubtables de la posició logística de Saragossa, el creixent desenvolupament del turisme d’interior lligat a la gastronomia i l’ús de les tecnologies per treballar en xarxa”.

La presidenta d’Aragó va reconèixer que l’agroindústria aragonesa compta amb els desafiaments de la creació de llocs de treball, de la vertebració territorial d’Aragó i el de l’aigua amb la consecució de les obres del Pacte de l’Aigua, obres que en part, estan en l’aire, com les basses laterals de la conca del Matarranya. Rudi va afegir que l’estratègia que l’Executiu planteja es basa en cinc eixos bàsics, entre ells l’augment substancial de la competitivitat de les empreses, el suport a la promoció exterior i també l’escurçament substancial de la distància que en la cadena separa els productors dels consumidors.

En aquest sentit, i conscient de la importància de l’estratègia, Rudi va assegurar que el projecte només tindrà l’eficàcia buscada “si es dissenya amb tots els actors que constitueixen el sector agroalimentari i es desenvolupa amb el seu compromís actiu”. I precisament, per aconseguir el que s’ha convertit en una de les fites claus d’aquesta legislatura, s’ha volgut comptar amb l’acord i el compromís de tots els actors que constitueixen el sector agroalimentari, que va participar en aquesta jornada de treball.

Més informació: | | | | | |