Renomar pagarà el que deu als consistoris en els propers dies

comarquesnord.cat . Castelló . dimecres, 13 de juny de 2012 .
Etiquetes:

Molts dels municipis de la nostra comarca comptem amb aerogeneradors. Unes instal·lacions de propietat de l’empresa Renomar que generen energia eòlica. Fins fa uns mesos, l’empresa no havia abonat cap quantitat als consistoris per estar fent ús dels terrenys municipals, o el que és el mateix, no havien fet front a l’Impost de Bens Immobles de Característiques Especials. Davant esta situació, ja a l’any 2009 van començar les protestes per part dels municipis de la nostra comarca.

Ares, Castellfort, Forcall, Morella, Olocau, Portell, Todolella i Vilafranca van exigir l’abonament d’este impost a Renomar. Després de tres anys de processos judicials, la Justícia donava la raó als ajuntaments i els reconeixia el dret a percebre estes tases, que sumen un total d’1,8 milions d’euros. Fins al moment, Renomar solament havia abonat el 48% de l’import, vora 900.000 euros, i li falta pagar altres 958.000, als quals haurà de fer front abans del proper 20 de juny. Davant esta sitaució, des dels consistoris es considera que la justícia ha actuat de la millor forma possible.

En total s’han obert 28 procediments, dels quals 15 ja compten amb una sentència ferma. Ara, Renomar ja ha manifestat la seua intenció de desistir dels 13 que resten, fet pel qual el procés conclourà.

Més informació: