Un grup d’alumnes del IES Matarranya guanyen un concurs sobre el consum responsable

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dimecres, 13 de juny de 2012 .
Etiquetes: , ,

Un grup d’alumnes de primer i segon d’ESO del IES Matarranya ha rebut el primer premi del V Concurs Escolar sobre Educació del Consumidor (Consumópolis) en la categoria de primer cicle d’ESO. Aquest certamen l’organitza el Departament de Sanitat, Benestar Social i Família del Govern d’Aragó, en col·laboració amb el Departament d’Educació, Universitat, Cultura i Esport.

El guardó, dotat amb 1.000 euros per al centre educatiu, el va entregar personalment el director general de Consum, Sergio Larraga, que va assegurar que el premi, convocat a nivell nacional, pretén sensibilitzar els escolars de la importància que té fer un consum responsable. A més, amb aquest premi es vol fomentar la participació del professorat i l’alumnat amb l’educació del consumidor.

El treball de les alumnes del Matarranya va consistir en un cartell publicitari en el que van posar en joc tot allò que s’ha après. “En la recerca de consums responsables, els expliquem que la publicitat té una finalitat de reclam, de manera que no cal fixar-se només amb el ‘ganxo’ sinó també en el preu, la garantia o l’impacte mediambiental”, va explicar Larraga.

Tant els alumnes del IES Matarranya, com també els xiquets del IES Gúdar-Javalambre, situat a Mora de Rubielos (que van obtindre el primer premi d’Aragó en la categoria de segon cicle d’ESO), van representar a la regió en la fase nacional del certamen, fallada ahir i en la qual no van tindre tanta sort a causa de l’alta competència.

Més informació: | |