“Les condicions en que es guarda la peça són excel·lents i els experts utilitzen mètodes rigorosos per a la seua conservació”

comarquesnord.cat . Castelló . dijous, 14 de juny de 2012 . 1 comentari
Etiquetes: , , ,

La notícia avançada per comarquesnord.cat i nord · la televisió comarcal al voltant de l’abandonament de la major troballa paleontològica dels Ports baix d’una escala i partida en dos continua portant cua. El dimarts va ser l’ajuntament de Morella el qui va eixir per comentar la informació, demanar explicacions i anunciant que es portaria l’assumpte al ple ordinari d’aquest dijous. El dimecres, el Levante de Castelló, en la seua versió impresa, recollia el tema amb declaracions del director territorial de Cultura, Francisco Medina, que assenyalava “l’ós està en l’edifici de l’IVACOR que és qui s’encarrega de restaurar-lo. A tots ens agradaria que la restauració fóra més ràpida”.

Mentre que aquest dijous, el Periódico Mediterráneo porta una notícia al voltant del tema però canviant la cara de la moneda indicant com a titular que “Restauraran el tronc del sauròpode més gran d’Europa a octubre”. L’article porta declaracions de la directora de l’IVACOR, Carmen Pérez, que assegura que “les condicions en que es guarda la peça són excel·lents i els experts utilitzen mètodes rigorosos per a la seua conservació”, recordant també que “és l’únic laboratori de paleontologia d’Espanya i el control de les peces és exhaustiu”. A més, comenta que es muntarà una exposició temàtica al voltant d’aquesta troballa paleontològica.

Doncs bé, aquest dijous podem avançar noves fotos de la situació del gegant fòssil trobat a Sant Antoni de la Vespa. Es pot veure amb claredat l’estat d’abandonament i el fem que està al seu voltant i també al damunt. En eixos moments, ja no tenia la coberta de l’estructura de poliespán, per lo que estava descobert i ja partida en dos per encaixar en el forat de l’escala. El marc és el que ja es coneixia: a una dependència del Centre Penyeta Roja, en un passadís obert al públic, on fins i tot s’aparquen motos com es pot comprovar en les imatges. Aquesta setmana, degut a les informacions aparegudes s’ha restringit el pas, però es pot confirmar que el dilluns encara estava allí amb un plàstic al damunt i partida en dos. Cap de les autoritats responsables ha reconegut esta situació, afirmant que la peça està en “perfectes condicions”. Responsables de l’ajuntament de Morella intentaran visitar en breu Penyeta Roja, per veure com està la peça i les condicions en que la tracta l’IVACOR.

Més informació: | | |

1 comentari

  1. Basura de politicos enllaç al seu comentari

    Basura de pol·lítics