La comunitat educativa continua les accions en defensa de l’ensenyament públic

comarquesnord.cat . Vall-de-roures . dijous, 14 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

Les mobilitzacions educatives segueixen el seu rumb, i com cada dimecres, molts dels centres educatius de la província de Terol i més en concret la comunitat educativa ha mostrat el seu malestar i preocupació pel futur més recent de l’ensenyament públic i l’escola rural. Ahir van ser nombroses les accions dutes a terme, entre elles tancaments en alguns centres educatius. Això ho explicava avui ‘Diario de Teruel’, que recordava que l’institut d’Albarracín va protagonitzar el primer dels tancaments, que ha durat fins a 21 dies, i que darrere d’ell s’han sumat fins 80 centres en tot l’Aragó.

En el Baix Aragó, més concretament, ahir hi van haver diverses accions. En l’institut d’Alcanyís hi va haver una tancada carregada d’activitats, com audiovisuals, recollida de firmes per exigir la retirada del nou Reial Decret, repàs o interpretació de cançons. A Andorra hi va haver una concentració de dos hores per explicar com poden afectar les retallades i posteriorment es va fer una tancada a l’escola Juan Ramón Alegre. També hi van haver tancaments al Lázaro Carreter d’Utrilles, mentre que el IES Matarranya es va sumar a les activitats de protesta de la Marxa Verda.

. Biblioteques i llengua catalana

I és que la preocupació de la comunitat educativa és latent a Terol en general i a la zona del Matarranya en particular. De fet, Miguel Barba, cap d’estudis del IES Matarranya, va recordar que “no s’estan fent racionalitzacions per raons pedagògiques, sinó que són retallades”, unes retallades que “les estem veient des de fa molt de temps”. Barba va recordar que “aquest curs el vam començar amb el programa de biblioteques suprimit. Se’ns ha suprimit no només qualsevol recolçament econòmic, sinó de recursos humans”. També s’ha suprimit el programa de recolçament a la llengua catalana amb activitats complementàries.

El cap d’estudis del IES Matarranya va reconèixer a més que “la inversió en educació pública s’està retallant”, i que el recolçament per l’ensenyament públic s’ha vist reflectit en la nostra comarca amb la firma del Manifest per l’Educació. A la vegada, Barba va defensar que “la gent veurà les retallades” i les patirà en la butxaca, “com el tema de les ajudes als llibres”. El docent va recordar que sí, enguany s’han fet beques, però els pares estan nerviosos i alguns han quedat fora. A més, l’ensenyament públic denuncia l’ordre per donar 900.000 euros a l’escola concertada a l’Aragó en ordinadors, quan a la pública ja es va dir el curs passat que no donarien ni un euro més.

. Serrat crida a la ‘responsabilitat’

Per la seua banda, la consellera d’Educació, Universitat, Cultura i Esport del Govern d’Aragó, Dolores Serrat defensa en matèria de ‘racionalització de despesa pública’ que a Aragó “hem fet un gran esforç per aplicar les mesures al mínim. Si ens haguéssim guiat només per l’interès econòmic haguéssim aplicat les mesures al màxim perquè, per descomptat, el soroll i moviment que s’ha generat no hagués estat més gran”. A més, la consellera va fer una crida a la responsabilitat de tots perquè “a molts pares els missatges que se’ls transmeten no es corresponen amb la realitat aragonesa i s’ha generat una situació d’alarma que no existeix”.

Més informació: |