Telefónica pagarà 1500 euros/any a Forcall per l’antena dels mòbils

comarquesnord.cat . Forcall . dijous, 14 de juny de 2012 .

Forcall i Telefónica han aplegat a un acord econòmic al respecte de l’antena de telefonia mòbil ubicada a la Mola de La Vila. L’empresa telefònica abonarà 1.500 euros anuals per la utilització d’este espai des del que dóna cobertura a la localitat i altres zones dels Ports. El conveni ha aplegat després d’uns quants anys de reclamació per part del consistori.

Primerament, l’ajuntament va cedir el terreny sense cap tipus de cost a Telefónica. L’objectiu era ampliar la cobertura com “una funció social per als ciutadans” indicava l’alcalde, Santiago Pérez. Amb el pas dels anys i l’augment de les companyies de telefonia mòbil, l’ajuntament va aprovar al 2006 una ordenança per gravar estos elements. Pérez donava els arguments del municipi “aquestes empreses guanyen molts diners, per lo qual lo lògic és que paguen, a l’igual que fa qualsevol altre negoci que està a Forcall”.

Per lo tant, Telefónica tenia de pagar, però va recórrer aquest pagament. El procés jurisdiccional era complicat d’afrontar per al consistori per lo qual es va tirar enrere i va desistir. Fa uns mesos, empresa i consistori es van reunir però en un principi no va haver-hi acord. Telefónica no estava per la labor d’afrontar l’impost, per lo que des de l’ajuntament es va buscar una via de pressió amenaçant en tancar la pista que dóna accés a l’antena per llevar facilitats.

Al final, després de vàries negociacions, l’acord es tancava amb el pagament de 1.500 euros d’arrendament anuals per part de Telefónica. El primer edil es mostrava satisfet “no és una gran quantitat, però en estos temps que corren qualsevol ajut és molt positiu”. D’aquesta manera, l’explotació de l’empresa de telefonia mòbil d’aquest terreny a la Mola de La Vila repercutirà econòmicament “en benefici de tot el poble de Forcall” concloïa Pérez.