Els gossos també fan de policia a Ares

comarquesnord.cat . Ares del Maestrat . dissabte, 16 de juny de 2012 .
Etiquetes: , ,

La plaça d’Ares del Maestrat es convertia el dissabte per la vesprada, en el marc on es desenvolupava una exhibició per part de la Guàrdia Civil, amb gossos ensinistrats per a la detecció de persones, explosius o drogues. L’exhibició es realitzava amb 4 gossos, destacant les races del Pastor Belga o el Sabueso entre els animals que utilitza la Guàrdia Civil per fer aquestos treballs.

Els gossos policia són entrenats tots els dies per a tenir-los preparats en tot moment. A més son molt utilitzats per les forces de seguretat de l’Estat ja que el seu poderós olfacte és la millor eina existent per poder detectar substàncies prohibides, bombes o persones que puguen estar camuflades.

A l’exhibició d’Ares, primerament es van muntar diferents tendes de campanya a la plaça del municipi. Després de fer un rastreig amb el gos amb les tendes buides, un dels membres de la Guàrdia Civil i un grup de joves voluntaris s’amagaven a una de les tendes. El gos amb molta rapidesa trobaria la tenda en la que es trobaven les persones i començaria a lladrar. El públic va ovacionar l’animal que com sempre va rebre el premi per part dels seus ensinistradors.

La recerca d’explosius i drogues també es realitza en moltes ocasions amb els gossos policia. A Ares es va poder veure la capacitat dels animals per trobar substàncies explosives. A la plaça es dipositarien diferents maletes buides que primerament eren explorades pel gos sense que es produira cap novetat per part de l’animal. Posteriorment seria canviada una de les maletes, sent substituida per un altra que si portava substàncies explosives. L’animal marcaria la maleta en qüestio i s’asseuria al seu costat fins que arribaren els Guàrdies Civils.

L’expectació va ser important a la plaça d’Ares per veure aquesta exhibició de gossos policia ensinistrats per la Guàrdia Civil i que va permetre observar als assistents les grans habilitats que tenen aquestos animals per acometre importants operacions. L’activitat va estar emmarcada dins del Concurs de Gossos de Rabera d’Ares i comptaria amb la col·laboració de la Guàrdia Civil. Una vegada acabades les exhibicions el públic va poder fer-se fotografies amb els grans protagonistes d’aquest espectacle.

Més informació: | |