Quasi 600 dones inunden de gent la Mata per la XIII Trobada de Dones dels Ports-Maestrat

comarquesnord.cat . La Mata . dilluns, 18 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

El Grup de Dones de la Mata s’ha acurat molt com amfitrió de la trobada de Dones Ports-Maestrat. Quasi 600 dones s’han donat cita aquest dissabte en aquesta bonica població. Al llarg del matí van poder conèixer el poble, el seu patrimoni, tradició i artesania. Desprès compartirien una bona paella en la carpa que havien llogat per albergar aquest esdeveniment.

Per poder finançar la festa han realitzat activitats tot l’any, i a més van trobar molts de col·laboradors per tenir molts de regals per al sorteig. Però el dia va eixir rodó i es mostraven satisfetes per el treball ben fet.

Si les amfitriones es mostraven contentes, els grups de dones participants no van ser menys. De la Torre d’Embessora, de Culla, d’Albocàsser, de Benassal, de Catí, de Castellfort, d’Ares, de Vilafranca, de Portell, de Cinctorres, de Forcall, de la Todolella, de Morella, de Olocau, de Sorita…de quasi tots els poble hi havia representació, en alguns casos molt nombrosa. El matí va ser intens, i la calor sufocava, però totes es mostraven contentes en la trobada.

Algunes participants, com aquesta veïna de la Todolella, estava emocionada per el verset que com a contraportada sellajava el tríptic explicatiu de les activitats: No tuve infancia ninguna, no pude ir a la escuela, tuve muñecos de trapo. ¿Cuantas veces he cantado, he reído y he llorado. Me he caído y me he levantado.? Quisiera seguir hablando, si mes queréis escuchar. He sido esposa, madre y abuela. Me quieren decir ustedes si eso no es una carrera?. La carrera del amor, que según dicen los sabios por partes es la mejor.

L’organització, com és costum, va tenir un detall amb totes les participants: un mocador commemoratiu de la Trobada de Dones a la Mata.

Més informació: |