Les Escoles de Música de Calaceit i Massalió celebren els festivals de fi de curs

comarquesnord.cat . Matarranya . diumenge, 17 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

Els passats divendres 15 i diumenge 17 de juny, les escoles de música de Massalió i Calaceit, respectivament, integrades dintre de la Federació Comarcal de Música del Matarranya, van celebrar els seus respectius festivals de fi de curs. En els dos casos, l’activitat va ser valorada de manera molt satisfactòria tant pels professors de les entitats educatives com pels alumnes participants.

A Calaceit, el festival va començar diumenge poc abans de les 7 de la tarde amb les actuacions dels alumnes més jóvens. “Vam començar els xiquets de 3 i 4 anys, i després los de 5 i 6, que van cantar diferents cançons”, va explicar Raquel Esteve, professora de l’escola de música de Calaceit. L’espectacle va continuar amb l’actuació en solitari dels estudiants més grans, per finalment donar pas als conjunts instrumentals que van ser els que més van fer gaudir al nombrós públic present. “Després dels menuts, van actuar els solistes i finalment los grups. A l’igual que altres anys, conforme avançave el concert, també anave pujant lo nivell”, va aclarir Esteve.

Finalment, casi dos hores després de l’inici, el festival va finalitzar amb l’actuació dels més grans de l’escola que van realitzar una versió d’un tema de ‘Police’ que va posar punt i final a l’acte. “Al final, los més grans, quatre xiques cantant, tres guitarristes i el bateria, van fer una versió de Police que va quedar molt bé”, va dir la professora de música, que també va voler afegir que “aquestes actuacions són en les que el públic xale més i veu que els alumnes es diverteixen. També són un bon reclam perquè la gent jove del poble s’animo a estudiar música”. En aquest sentit, cal dir que, tot i que la majoria d’alumnes de l’entitat educativa són xiquets, cada cop més els adults matarranyencs s’animen a formar-se en l’àmbit musical.

Per altra banda, a Massalió el festival també es va desenvolupar d’una manera positiva, segons van explicar els organitzadors a Ràdio Matarranya. Si bé, en aquest cas petits incidents no previstos, però que es van solucionar ràpidament, van fer més divertida l’activitat. En la celebració d’aquests festivals es dóna per finalitzat lo curs 2011/2012 de les escoles de la Federació Comarcal de Música del Matarranya que, a diferència d’altres agrupacions musicals matarranyenques en les que s’inclouen bandes musicals, aturen la seua activitat fins a l’inici del pròxim curs lectiu. “Ara a descansar i de cara al setembre tornarem a agafar la marxa per a fer los grups, los horaris, lo que mos toque cada principi de curs”, va sentenciar Esteve.

Més informació: |