Creu Roja, l’institut i la Comarca impulsen el projecte ‘Colabora’

comarquesnord.cat . Matarranya . dimecres, 20 de juny de 2012 .
Etiquetes: , , , ,

La Comarca del Matarranya, l’Assemblea Comarcal de Creu Roja i l’IES Matarranya van firmar ahir un conveni de col·laboració per dur a terme el projecte ‘Colabora’. Se tracta d’un projecte que té com a objectiu evitar la desvinculació en l’obligació escolar, motivant als jóvens expulsats de l’Institut Matarranya o absentistes reincidents, amb tasques socioeducatives en què es puguin sentir útils, les quals es duran a terme sobretot a la Creu Roja, podent també col·laborar amb algunes accions que fa la Comarca.

Així, i segons lo conveni de col·laboració, les tasques en què podran participar els joves són la realització d’inventari de l’assemblea comarcal de Creu Roja, tasca administrativa com fer fotocòpies, plegar fulletons, etc., treball en rober: col·locació i revisió de peces, recollida, neteja i arranjament de joguines o altres objectes, segons campanyes existents, banc d’aliments, neteja i manteniment de les instal·lacions de l’assemblea comarcal de Creu Roja Matarranya, posada en marxa i cura d’un hort, o sessions d’orientació laboral.

Amb este conveni, s’estableix formalment la col·laboració entre els tres organismes, els quals duran a terme les actuacions necessàries per desenvolupar el Projecte ‘Colabora’, del qual podran beneficiar aquells alumnes que l’institut decideixi i proposi com a possibles candidats. Existeix un protocol d’actuació en el que es defineix el procediment i les tasques desenvolupades per cada entitat. Tenint en compte la importància de la interdisciplinarietat, en ell es recull el model de treball que es farà, des de la decisió de l’IES que fa a la derivació del candidat, passant per l’entrevista familiar i l’escolar.

Més informació: | | | |