Moliner reivindica el patrimoni de la Tinença de Benifassà com un “potent generador de valor per al nostre producte turístic”

comarquesnord.cat . Vallibona . dimecres, 20 de juny de 2012 .
Etiquetes: , ,

El president de la Diputació de Castelló, Javier Moliner, ha atès avui les demandes dels municipis de Santa Magdalena de Polpís, Càlig, Rossell, Vallibona i Sant Mateu en una ruta de treball que ha transcorregut pel nord de la província i la zona del parc natural de la Tinença de Benifassà.

Així, Moliner ha reivindicat algunes accions de la institució provincial per “consolidar una aposta patrimonial potent en un entorn ambiental que ja té avui un valor molt important i que, a més, reforça cada dia el producte turístic de l’interior, complementant l’oferta del litoral. Aquestes actuacions en matèria de patrimoni, paisatge, cultura i tradició no fan sinó dinamitzar l’economia dels nostres nuclis rurals a través de noves oportunitats turístiques i, amb això, consolidar la població”.

D’aquesta manera, el president provincial s’ha preocupat a Vallibona per la restauració de l’òrgan barroc, datat de 1791, que està duent a terme la Fundació Blasco de Alagón amb el finançament de la Diputació de Castelló. El director de la coral García Julbe de Vinaròs, Rosseny Aimí, està duent a terme els treballs de recuperació d’aquest valuós instrument, amb previsió que estigui llest per després d’estiu. El pressupost d’execució és de 15.000 euros.

D’altra banda, cal recordar que la institució provincial garanteix el servei de transport públic entre les poblacions de Vallibona i Morella gràcies a un conveni anual dotat amb 4.450 euros.

Més informació: | |