Morella presenta l’estratègia promocional del 53 Sexenni

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 20 de juny de 2012 .
Etiquetes:

La regidora de turisme, Maria Rallo, ha desglossat avui les accions promocionals que realitzarà Morella per a donar a conéixer la celebració de les festes del 53 Sexenni. Un pla que aposta per l’ús de les xarxes socials com a canal promocional i per xicotetes presentacions en ciutats pròximes en les què Morella té un nombre més gran de visitants potencials. Estes començaran demà amb l’acte que es realitzarà junt amb els veïns de Terrassa.

La regidora afirma que “l’objectiu és millorar l’eficiència en les promocions i aconseguir que el Sexenni arribe a més gent, invertint menys recursos econòmics”. En este sentit afirma que “este és el primer Sexenni en què les xarxes socials tenen una gran importància i és necessari realitzar accions originals per a publicitar la festa per este canal”. Alguns exemples d’esta aposta seran la realització d’un Lip-Dub, un photocall del Sexenni o aplicacions per a canviar la fotografia de perfil.

Respecte a les presentacions, indica que “la gran majoria seran actes senzills per a promocionar el Sexenni en els llocs en què tenim el nostre major públic objectiu”. Estes començaran demà a Terrassa, en un acte presidit pels alcaldes d’ambdues ciutats, Ximo Puig i Pere Navarro, i en el que se citarà gran part de la societat morellana que viu a Catalunya. A més, continuaran el pròxim dia 27 de juny, a El Corte Inglés de Castelló i, en el mes de juliol a Alcanyís, Tortosa i València. La regidora indica que “el Sexenni és una festa molt coneguda en estos llocs, però cal insistir en el fet que se celebra enguany i fer accions que atraguen a més visitants”.

Finalment, Rallo assenyala que “el Sexenni ja s’està promocionant durant tot l’any, a través de les xarxes socials, els actes públics, trobades d’Oficines de Turisme o Fires, però ara és el moment en què cal incidir més en la promoció”.

. Presentació a Terrassa

Morella comença demà amb una presentació del Sexenni a Terrassa, que és una zona amb una important vinculació històrica amb la localitat dels Ports. En el segle XIX i inicis del XX, esta comarca de Castelló tenia una gran indústria tèxtil. Però, al no arribar el ferrocarril, els productes van perdre competitivitat, les fàbriques van tancar i els veïns van haver d’emigrar per a buscar més possibilitats de futur. La gran majoria de morellans i morellanes es van desplaçar al Vallés, ja que esta comarca tenia una potent indústria. Per això, en eixa època naixen organitzacions que agrupen als veïns nouvinguts a Catalunya. En 1903, ja es forma la Colònia Morellano-Catalana, que encara conserva la seua vigència i continua organitzant les activitats d’un dels dies del Sexenni. A més, l’entrada de les colònies a la ciutat tindrà lloc el dia 16 d’agost, donant-se així inici a les principals festes de la localitat. Una altra organització que cal destacar, és l’Associació Cultural el Maestrat de Terrassa, que naix en 1916, com a Germandat o Montepio dels Fills del Maestrat i que continua comptant amb 200 socis. L’Ajuntament de Morella li va atorgar la seua principal distinció, la Creu de Santa Llúcia, enguany, pel seu treball i la conservació de la seua identitat.

Més informació: