El Barri de Sant Joan de Morella honora al seu patró

comarquesnord.cat . Morella . dissabte, 23 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

Els veïns del barri de Sant Joan de Morella han celebrat, aquest dissabte, la festa del seu patró. És l’única festa de barri que es manté en la localitat de forma anual. I un any més s’ha mantes fidel a les activitats que la caracteritzen. No han faltat ni els jocs per als menuts, ni el sopar de germanor, ni la revetlla, ni tampoc els xoriços torrats a la foguera. Però un any més la missa s’ha hagut de celebrar fora de l’església de Sant Joan, que encara es troba a l’espera de la demandada restauració. La placeta Bisbe Martí va acollir la missa de campanya. L’arxipreste Mossèn José Àngel Pitarch es va avenir amb la organització per avançar-la un poc del horari previst, per a que donara temps a arribar al partit d’Espanya. La gent es va repartir entre la placeta i els seus voltants per tal de seguir l’ofici religiós.

Un cop finalitzada la missa, començaria el rosari pels carrers del barri. El sant, que degut a la situació de l’església no està al seu barri en tot l’any, ja que l’allotgen ara al graner, va ser portat per veïns d’eixa zona de la part baixa de Morella, custodiat per molts altres que portaven atxes o farolets. Faroles de tots els colors, alguns tant artesans que estaven fets de puntilla, sortien de la placeta quant encara no era fosc, acompanyats per joves de la banda de música.

El barri està marcat per les costes de la gran via, o de Sant Joan, però ni de costa cap a munt es descansava massa en el recorregut que porta l’única processo per aquesta zona del poble. De matinada el mateix indret es va anar adornat de les macetes que els despistats s’havien deixat als balcons. Per que a Morella per Sant Joan, a més de rentar-se la cara, i menjar xoriços a la foguera, també hi ha Bula per a furtar les macetes dels balcons.

Més informació: |