Els jubilats de Vilafranca celebren la festa anual

comarquesnord.cat . Vilafranca . dimarts, 26 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

Coincidint amb el dia de Sant Joan i en un diumenge d’elevades temperatures a Vilafranca amb un calor sofocant, l’Associació de Pensionistes i Jubilats ‘Francolí’ celebrava la seua festa anual. Els actes s’iniciaven amb la missa ‘baturra’ en honor de l’Associació. Ocupaven els primers bancs de l’església els membres de la Junta Directiva de l’entitat, en aquesta celebració d’acció de gràcies, oficiada per José Aparici, rector de la Parròquia de Vilafranca.

La Rondalla de Vilafranca s’encarregaria de l’apartat musical d’aquesta celebració religiosa amb la interpretació de jotes aragoneses adaptades a la missa. La Rondalla de Vilafranca estrenava la seua nova indumentària en aquesta festa de l’Associació ‘Francolí’.

Una vegada acabada la missa s’iniciaria un cercavila pel carrer Major i la Plaça d’en Blasc, per pujar fins a l’Avinguda del Llosar. Un cercavila que comptava amb la Rondalla i el Grup de Jota de Vilafranca. A l’Avinguda, estava esperant a la comitiva Enrique Bordás amb la seua dona, Piedat Andrés i tota la família. Enrique Bordás era guardonat com a membre amb major edat per part del President de l’Associació ‘Francolí’, Ricardo García. Davant l’edifici de la Casa Social tindria lloc l’homenatge a Enrique, cantant-se també una jota dedicada a ell i al seu negoci de tota la vida, la Pastisseria Bordás.

El cercavila es dirigiria posteriorment fins al domicili de Dolores Domingo, al carrer Reverendo Juan Puig, on la dona amb major edat esperava a la porta de sa casa amb els seus fills, Alberto i Ricardo i tota la família al complet. Dolores va rebre amb molta emoció la placa commemorativa per part del President i veí, Ricardo García i posteriorment assistiria a la jota que li dedicaven els seus nebots María Dolores i Enrique. El Grup de jotes també va ballar per a Dolores Domingo i familia.

Una emotiva jornada per a l’Associació de Pensionistes i Jubitats ‘Francolí’ que acabaria amb el tradicional dinar de germanor i ball per als assistents. A les Festes en honor a Sant Roc també es celebrarà un dia dedicat a la Gent Gran i en el que es ret homenatge a les dues persones més majors de Vilafranca. En aquesta del 24 de Juny es visitava als més majors de l’Associació que encara no havien estat homenatjats.

L’Associació de Pensionistes i Jubilats ‘Francolí’ de Vilafranca celebra aquesta festa anual a l’inici de l’estiu. Una festa que enguany ha coincidit amb el dia de Sant Joan Baptista. Fa poques setmanes l’Associació ‘Francolí’ realitzava un viatge a Andalusia, visitant diferents indrets de la província de Huelva. Actualment es troben preparant més activitats per al final de l’estiu i la tardor, com les Jornades de la Gent Gran.

Més informació: |