Morella presenta el 53 Sexenni al Corte Inglés de Castelló

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 27 de juny de 2012 .
Etiquetes:

L’Ajuntament de Morella ha presentat avui en societat, al Corte Inglés de Castelló, les festes del 53 Sexenni, que tindran lloc entre els dies 16 i 27 d’agost. L’acte s’emmarca dins de les xicotetes presentacions que el consistori ha organitzat enguany en les ciutats en què té un nombre més gran de turistes potencials. S’espera rebre la visita de prop de 200.000 visitants, durant els deu dies en què se celebra esta festa. A més, en la jornada d’avui, els assistents a esta presentació també han pogut conéixer de prop els productes típics de la localitat a través d’una mostra gastronòmica.
L’acte ha estat presidit pel primer tinent d’alcalde de l’Ajuntament de Morella, Rhamsés Ripollés, i ha comptat amb la presència dels diputats provincials, Andrés Martínez i José Pons, amb el director d’El Corte Inglés de Castelló, Jesús Cid, amb el regidor de governació del consistori morellà, Ernesto Blanch, o amb el president de l’Associació d’Empresaris Turístics de Morella i Comarca, Jorge García.

Ripollés ha tancat la presentació del Sexenni agraint a El Corte Inglés la seua acollida i a la Diputació la seua col·laboració en la promoció d’estes emblemàtiques festes. A més, espera que en els pròxims dies es signe el conveni de col·laboració entre la Diputació i l’Ajuntament, en els termes compromesos.

El primer tinent d’alcalde del consistori morellà també afirmava que “el Sexenni va nàixer en el segle XVII a causa d’una gran crisi que es cobrava la vida dels ciutadans i, ara, les crisis són altres, però sabem que amb força, unió, persistència i esforç, eixirem cap avant”. En este sentit, destacava que “estos valors els encarna el Sexenni de Morella, en el que els veïns i veïnes realitzen un gran esforç per a rebre, de la millor manera, a la nostra patrona i per a convertir la ciutat en un autèntic museu viu”. Per això, assenyalava que “la suma de tots els esforços no és només una suma, sinó que multiplica el resultat”.

Finalment, explicava que “hem de mirar cap avant, però també sabent d’on venim, perquè la identitat és clau; sense identitat, no hi ha futur”. Y, concloïa que “són temps difícils, però si hi ha algú que sap superar totes les dificultats, eixos són els morellans i morellanes. I, partim de la idea que farem el millor Sexenni de la història, perquè esta ha de ser la motivació i no valen excuses”.

En el present any, Morella ha optat per acostar el Sexenni a les ciutats de les què rep un nombre més gran de turistes, a través de xicotetes presentacions que reunixen a mitjans de comunicació i personalitats de les distintes localitats. Este tipus d’actes van començar el passat dia 21 de juny a Terrassa i continuaran la setmana que ve a Tortosa i Alcanyís. A més, en el mes de juliol també es realitzarà una presentació a València. Estes accions es complementaran amb l’aposta per la promoció en les xarxes socials.

El Sexenni
El Sexenni és una de les festes més singulars de la província de Castelló. Esta se celebra cada sis anys i, en ella, els veïns i veïnes de la localitat treballen durant tot un any. Així, els distints gremis de la ciutat -conservant-se l’estructura social medieval- organitzen un Novenari en honor a la Mare de Déu de Vallivana. Cada un d’estos dies, està programat el Retaule, que permet observar les distintes danses de cada gremi, amb els seus vestits tradicionals, els elements religiosos i els civils. Al mateix temps, cal destacar que els carrers reben a la Mare de Déu guarnides amb quilòmetres de tapissos elaborats amb la tècnica artesanal del paper arrissat.

La singularitat del Sexenni ha fet que Turespanya reconega les festes com d’Interés Turístic Nacional. Un pas important per a aconseguir el gran objectiu del consistori d’aconseguir la internacionalitat de les mateixes.

Més informació: