Cinctorres convide a tots a la seva Fira

comarquesnord.cat . Cinctorres . divendres, 29 de juny de 2012 .
Etiquetes: ,

Malgrat els inconvenients econòmics que han tancat l’aixeta al 90% del recolzament als certàmens firals, Cinctorres ha sabut organitzar una Fira en la que ha ficat en imaginació el que no es podia pagar en diners. En la part expositiva uns pocs menys d’expositors, al voltant de mig centenar. Però com atractius complementaris es proposa la Volta al Terme a Cavall i amb carro, i la possibilitat de passejar damunt una cavalleria el diumenge de matí. Per altra banda Juan José Rovira Climent, presentarà a Cinctorres el llibre “faixeros, els rodamons cinctorrans”. Aquest autor, nascut a Cinctorres té enrere seu un dotzena de publicacions, moltes d’elles basades en el passat de la nostra comarca, però aquesta és la primera vegada que presenta un llibre al seu poble. El llibre pràcticament acaba de sortir d’impremta, però estarà per a la presentació que tindrà lloc dissabte a les 11’30h. Després es podrà adquirir també en les llibreries de la zona. Rovira afirma que el passat de rodamons per l’ofici de faixeros que tenien molts de cinctorrans, ha anat forjant eixe caràcter obert i cordial que caracteritza els veïns d’este poble.

La IX Fira de Desenvolupament Rural Sostenible, s’inaugurarà el dissabte a la 13:00 per les autoritats i acompanyats per la Societat Musical Cinctorrana.
Paral•lelament es realitzarà la festa de Sant Pere, patró del municipi amb diferents actes com: el ball típic, sopar al pavelló de festes, o retaule entre d’altres.

No faltaran els tallers en viu de manualitats o artesanies arrelades a la població.

Més informació: |