La Fira de Cinctorres, trobada comarcal

comarquesnord.cat . Cinctorres . dissabte, 30 de juny de 2012 .
Etiquetes:

La plaça del pou i els carrers al voltant van tornar a acollir una bona exposició de productes artesans, ecològics, energies alternatives, i apostes per els recursos propis. En la inauguració davant representants del govern provincial, diputats autonòmics i estatals, l’alcalde de Cinctorres, Antonio Ripollés va fer un al·legat a favor de la pervivència dels pobles menuts. Les dificultats econòmiques, per l’absència d’ajut autonòmic, s’han superat en més esforç i imaginació.

Acompanyat per un bon grapat de representants d’altres poblacions de la comarca, no va dubtar a demanar que se repensen els governants de la idea d’estalviar a costa de l’autonomia dels pobles menuts, per que no sols no s’estalviarà, si no que a més serà la puntilla per fer-los desaparèixer. Tots els presents van estar d’acord en el primer edil cinctorrà. Fins i tot el Diputat, Domingo Giner, que malgrat que siga el seu partit des del govern central qui s’està plantejant aquesta alternativa, no va dubtar en mostrar la postura contraria que la Diputació manté al respecte.

Més contundent es va mostrar la Diputada autonòmica i alcaldessa de Sant Mateu, Ana Besalduch, qui es mostra convençuda de que el govern no tirarà endavant la iniciativa, davant la resposta en contra que està trobant. Besalduch, també va reclamar a la Generalitat que aplique la Llei de Desenvolupament rural aprovada per l’anterior executiu, com ja estan fent comunitats veïnes com la aragonesa.

Per la seva banda, el responsable de política municipal de PSOE, Gaspar Zarrías, afirmava que s’equivoca el govern en descarregar la culpa de la crisis als pobles menuts, quant aquestos són els que han sabut gestionar millor els seus recursos, dotant als seus municipis de serveis.

L’Associació Musical Cinctorrana va posar les notes festives a l’acte d’inauguració de la edició IX de la Fira de Desenvolupament Rural Sostenible.

Més informació: