31,5 litres per metre quadrat en poc més d’hora i mitja

comarquesnord.cat . Morella . dimecres, 4 de juliol de 2012 .
Etiquetes: , ,

Una part dels Ports ha viscut la vesprada de dimecres una espectacular tempesta que ha deixat importants registres en punts com Morella amb 31,5 litres per metre quadrat en poc més d’hora i mitja. La dada és significativa perquè és el doble dels 16 litres que es van registrar en tot el mes de juny. Però el que més va impactar va ser l’aparell elèctric que va comportar l’episodi meteorològic.

En el casc urbà es van escoltar forts trons dels quals es comentava que algun va caure algun raig prop de la localitat. L’electricitat va patir diversos talls al llarg de la vesprada ocasionant danys en alguns aparells electrònics. Un hotel va veure com tota la seua central de telèfons es va quedar sense funcionament i haurà d’arreglar-la. La intensitat de l’aigua va fer que entrara en algunes cotxeres, museus o baixos d’habitatges.

En la zona de l’Hostal Nou, el riu Bergantes es va desbordar, situació que solament es viu en episodis d’alta intensitat de precipitacions. La calamarsa també va fer acte de presència, però afortunadament el calibre a Morella va ser bastant xicotet i no va afectar en general al camp.

A Forcall la intensitat va ser alta i es van inundar els baixos d’algunes cases. El riu Bergantes també es va omplir i la llera va tenir bastant aigua durant els moments de la tempesta. En aquest sentit, alguns punts que estaven totalment secs es van desbordar. La calamarsa va ser més regular que a Morella i ha pogut danyar algunes zones de cultiu. Les precipitacions serveixen per a mitigar els efectes de la sequera, però a Forcall més aviat va ser al contrari ja que va retardar els treballs en el pou de Villores que serviran per a evitar possibles restriccions a l’agost. La piscina municipal no podrà obrir les seues portes el cap de setmana i tot apunta al fet que podrà ser el dilluns. Aquest dijous continuaran les actuacions. Una altra zona afectada va ser La Mata. La vesprada del dijous també hi ha previsions de possibilitat de tempestes en la comarca.

Més informació: | |