Forcall viu una situació “límit” pel subministrament d’aigua

comarquesnord.cat . Forcall . dimecres, 4 de juliol de 2012 .
Etiquetes: ,

Forcall continua patint una situació “límit” referent al subministrament de l’aigua. La setmana passada es van viure moments de “restriccions parcials” indicava el seu alcalde, Santiago Pérez. A més, els problemes per la falta d’aigua han obligat a retardar l’obertura de la piscina d’estiu de la localitat. “La prioritat és que els veïns puguen beure per sobre d’una activitat recreativa, per la qual cosa decidim no obrir encara i demanem disculpes però no es podia fer una altra cosa”, indica Pérez. S’espera que este cap de setmana puga obrir les seues portes.

Aquesta problemàtica s’arrossega des de fa mesos però en els últims dies s’ha agreujat. Des del consistori s’ha mantingut reunions amb FACSA i contacte amb la Confederació Hidrogràfica de l’Ebre per a intentar cercar solucions. Si no es troben, les restriccions serien obligades. “A aquest ritme, a l’agost ens podríem veure obligats a tallar l’aigua, perquè estem proveint a altres localitats i el pou no dóna més de si” assenyalava Pérez.

Una de les primeres mesures que es proposa des del municipi és engegar de forma provisional el pou de Villores. Aquesta ambiciosa infraestructura es va construir en 2005 per a proveir aigua a diversos municipis des de la Confederació, però com informa el primer edil “cap administració es vol fer càrrec, per la qual cosa des de Forcall plantegem una alternativa provisional, instal·lant una bomba d’aigua d’un pou paral·lel per a poder traure els 400.000 litres diaris que necessitem”: D’aquesta forma, el sondeig s’engegaria i possibilitaria “no patir” com postil·lava Pérez, les pròximes setmanes. La Confederació Hidrogràfica ha donat una primera autorització, encara que falta una ratificació oficial per carta, i en uns dies el consistori podria executar aquesta actuació.

Més informació: |